Publicatie: 15.05.2019
Auteur: Lars

Overweeg je om een terrasoverkapping te laten plaatsen? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen zien de meerwaarde in van een overdekt terras om extra van hun tuin te kunnen genieten in het voorjaar en in de zomer.

Maar hoe maak je nu de juiste keuze? Wij geven je graag een aantal tips mee om de meest geschikte overkapping voor jouw terras te installeren.

Hoe is je terras georiënteerd?

Op welk moment van de dag schijnt de zon op jouw terras? Dat is een eerste belangrijke vraag. Met een terrasoverkapping wil je immers optimaal genieten van je tuin.

En hoe zit het dan met de lichtinval? Heb je bijvoorbeeld last van een laaghangende zon ‘s avonds? Of ligt je terras volledig aan de zuidkant van je woning waardoor het erg warm kan worden op een zomerse namiddag?

Dat zal de plaats van je overkapping ook gaan beïnvloeden.

Hoe vaak wil je op je terras zitten?

Wil je af en toe een drankje kunnen nemen op je terras of even verpozen met gasten? Dan kan je een vrijstaande overkapping op een rustige plek in de tuin plaatsen. Je hoeft daarvoor zeker niet een volledig nieuw terras aan te leggen, op een bestaand terras kan het ook.

Heb je een zwembad of jacuzzi? Dan kan je daar makkelijk een overkapte garden lounge naast gaan maken.

Wil je er iedere zonnige dag ook kunnen eten? Dan is een aangebouwde overkapping zeker aangewezen zodat je terras zo dicht mogelijk bij je woning zit. Als het even kan, ook graag bij je keuken.

Hoe groot moet de terrasoverkapping zijn?

Voor terrasoverkappingen is 20 m² een gebruikelijke oppervlakte, maar groter bestaat ook. De voornaamste tip: kijk naar je comfort.

Zorg ervoor dat je niet al je tuinmeubilair dicht bij elkaar moet gaan zetten, dat je zelf nog vlot kunt rondlopen op je terras en dat alles goed overdekt is.

Hoeveel comfort wil je?

Hou je van een streepje muziek op je terras? Dan kan je best elektriciteit laten leggen. Wil je er ook kunnen zitten als het wat frisser is? Dan heb je natuurlijk verwarming nodig. Wil je de lichtinval wat reguleren? Dan kan je het dak automatiseren.

Wil je jezelf ook beschermen tegen de wind? Dan kan je eventueel de zijkanten afwerken met verticale screens die je kan aansturen in functie van de windrichting.

De opties zijn heel ruim, hou dus rekening met je eigen wensen en budget.

Overweeg je een terrasoverkapping? Neem gerust contact met ons op en we bekijken graag jouw project.

Hoe kies ik de juiste terrasoverkapping
op zoek naar inspiratie? op zoek naar inspiratie Download de gratis brochure