Publicatie: 07.03.2019
Auteur: Lars

ShutterX is het eerste en enige rolluik dat volledig luchtdicht in de spouwmuur wordt ingebouwd. Het is de beste keuze bij nieuwbouw voor optimaal comfort en maximale besparing. Tot voor kort was er een probleem met inbouwrolluiken bij nieuwbouw. Omdat die worden weggewerkt in de spouwmuur, leek het onvermijdelijk dat de isolatie ter hoogte van de rolluikkast doorbroken werd, met een koudebrug tot gevolg. Het inbouwrolluik ShutterX van de firma Wilms lost dit probleem op.

Welke winst levert dit inbouwrolluik op?

Wilms liet een onafhankelijk studiebureau berekenen welke winst een luchtdicht inbouwrolluik oplevert tegen een klassiek exemplaar. Het resultaat van dit onderzoek is verbluffend. Voor een gemiddeld raam in een gemiddelde vrijstaande woning met vier inwoners komt dit neer op een energiebesparing van ongeveer 43 euro per raam per jaar. Meer specifiek is dit het gevolg van een thermisch voordeel van 16,61 euro/raam/jaar (38% van het bedrag) en een luchtdicht voordeel van 26,67 euro/raam/jaar (62% van het bedrag). Noteer dat hierbij enkel rekening werd gehouden met de energiekost, niet met het toegenomen comfort en evenmin met de meerwaarde bij verkoop.

Hou de warmte buiten in de zomer

Luchtdichte rolluiken helpen tot slot ook om de warmte in de zomer buiten te houden. Erik Wilms, CEO van Wilms. ‘Je moet ervoor zorgen dat de warmte niet binnenkomt. Dat kan alleen met de plaatsing van rolluiken en of screen. Vanuit energie-efficiëntie is dat de meest logische keuze, door de warmte buiten te houden, moet je de energieverslindende airco niet aanzetten. Meer nog, je hebt zelfs geen airco nodig.’

Wil je zelf tot 43 euro per raam per jaar besparen? Neem contact op met ons en dan bekijken we samen de mogelijkheden!

Luchtdicht inbouwrolluik bespaart 43 euro per raam per jaar
op zoek naar inspiratie? op zoek naar inspiratie Download de gratis brochure