Wilms zonwering wij helpen je kiezen

De juiste zonwering kiezen? Wij helpen u op weg

19.09.2019

Een aangenaam binnenklimaat in de warme zomermaanden? Hoewel een goed geïsoleerde woning enorm kan besparen op energiekosten, houdt ze ook ongewenste warmte erg lang vast. Met de huidige isolatienormen is het dus belangrijk om te vermijden dat uw woning teveel opwarmt. Een goed uitgedachte zonwering blokkeert de zonnestralen nog voor ze uw woning binnendringen.

Maar niet alleen binnen in uw woning kan zonwering het leven comfortabeler maken. In de zomer is het overdag vaak net iets te warm om buiten te kunnen zitten. ‘s Avonds koelt het dan weer snel af. Met een aangepaste zonwering over uw terras worden overdag de felste zonnestralen tegen gehouden. ‘s Avonds wordt de warmte onder uw buitenzonwering langer vastgehouden. Zo kunt u een hele dag, tot in de vroegste uurtjes, van uw terras genieten.

Een zonwering beschermt bovendien ook uw (tuin)meubelen tegen schadelijke uv-straling en haalt de zonreflectie weg uit beeldschermen zoals uw TV of computer.

Hou de warmte buiten met verticale screens

Slapen in een heerlijk koele kamer in de zomer is het ultieme comfort. U kan een dure airconditioning installeren, maar met de juiste zonwering bespaart u op energiekosten én geniet u jaren van een aangenaam binnenklimaat! Verticale zonnescreens houden de warme zonnestralen tegen nog voor ze uw huis binnendringen. Uw zicht naar buiten blijft grotendeels behouden. Zo geniet u nog steeds van uw tuin terwijl u de warmte buiten houdt.

Zonnescreens zijn bovendien ideaal voor grote raamoppervlaktes. U kan tot 6 meter breed of hoog gaan met een verticale screen. Kasten voor zonnescreens zijn doorgaans ook kleiner omdat het oprollen ervan beperkt is. Bij Wilms werken we zelfs met de kleinste kasten op de markt dankzij onze aluminium en carbon assen. Het screendoek wordt door deze assen ook op een andere manier aangehecht. Hierdoor hangt het strakker naar beneden en vermijden we horizontale oprollijnen. Verticale zonnescreens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en verhogen de uitstraling van elk type woning.

Zonwering op maat van uw veranda

Een veranda biedt veel licht en ruimte. Door de grote glasramen krijgt u een prachtig zicht op uw tuin en omgeving. In vele woningen is de veranda dan ook echt een uitbreiding van de woonkamer. Helaas vertaalt veel lichtinval zich vaak in een oververhitting van de ruimte op warme dagen. Om uw veranda het hele jaar door optimaal leefbaar te maken, kunnen zonnescreens de perfecte oplossing zijn.

Bij Wilms ontwikkelden we een windvaste verandazonwering. Dankzij onze unieke spantechniek blijft het doek steeds mooi strak. Het zonweringssysteem voor veranda’s hoeft bovendien niet op aparte steunen worden geplaatst. Zo behoudt uw veranda haar look en u uw uitzicht.

Knikarmschermen voor een elegante terrasoplossing

Uw terras beschermen tegen schadelijke UV-straling? Een knikarmscherm of zonnetent is de meest elegante oplossing. U ziet de overkapping enkel wanneer u dat wenst. Alles zit verstopt in een mooi afgewerkte kast, bevestigd aan de buitengevel. Via een knikarmscherm kunt u een hele dag door van uw terras genieten, zelfs als de zon fel schijnt. ‘s avonds zorgt de overkapping ervoor dat de restwarmte van de zon langer behouden blijft. Ook tijdens de koele uren is het dan nog steeds aangenaam buiten vertoeven.

Een knikarmscherm is een oprolbaar systeem. Hierdoor heeft u geen steunpalen nodig die altijd zichtbaar zijn. Een zonnetent of knikarmscherm helpt bovendien ook uw woning koel te houden. Het blokt de zonnestralen af, voor ze uw woning opwarmen.

Terrasoverkapping (voor het terras)

Een knikarmscherm wordt gebruikt voor terrassen die aansluiten op een gevel. Heeft u een vrijstaand terras, dan is een terrasoverkapping de oplossing voor u. Met een terrasoverkapping kan u een terras in het midden van de tuin beschermen tegen de felle zonnestralen. U kan ook kiezen voor een overkapping die gedeeltelijk aan een muur wordt bevestigd. Het gewicht wordt steeds gedragen door de aluminium constructie.

In tegenstelling tot een knikarmscherm is de structuur rondom de overkapping wel permanent zichtbaar. Maar zo’n vaste constructie zorgt natuurlijk voor extra stevigheid en is bijgevolg nog beter bestand tegen wind. Bij Wilms houden we ook design hoog in het vaandel. Daarom bieden we een uniek systeem aan waarbij er geen dwarsbalken zichtbaar zijn in opgerolde toestand. Geniet dus zorgeloos van het mooie uitzicht op uw tuin en omgeving.

Zowel binnen als buiten genieten van de zomer? Investeer in zonwering. Contacteer vandaag nog een van onze dealers voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Maak een afspraak bij een dealer

Wilms NV

Molsebaan 20

B-2450 Meerhout

Contacteer ons

+32(0)14 36 99 70

info@wilms.be

Volg ons

Patended Technology - Wilms