Buitenleven

Optimaal genieten van uw tuin of terras, dat kan pas écht met een buitenoplossing van Wilms. Ontdek de vele voordelen van ons buitenleven-gamma.

Geniet dag en nacht van uw terras

Overdag schijnt de zon te hard om buiten te kunnen zitten en ’s avonds koelt het plotseling af. U herkent deze situatie ongetwijfeld. Maar een buitenoplossing van Wilms kan een antwoord bieden op beide problemen. Tijdens de warmste momenten van de dag worden de felle zonnestralen tegengehouden. Zo vermijdt u een drukkend gevoel van de hitte én verkleint u de kans op verbranding. Dat een terrasoverkapping ook ’s avonds voordelen biedt, is iets waar de meeste mensen niet meteen bij stilstaan. De warmte onder uw buitenzonwering wordt langer vastgehouden, waardoor u tot in de vroege uurtjes ongestoord buiten kunt blijven zitten.

Maak van uw veranda een extra leefruimte

Een veranda wordt steeds vaker gezien als een extra leefruimte. Zonder maatregelen te nemen, zal u echter maar gedeeltelijk van uw veranda kunnen genieten. In de zomer verandert die namelijk al gauw in een sauna omdat een veranda voor het grootste deel uit glas bestaat. Dankzij een verandazonwering, die ervoor zorgt dat de zonnestralen niet de kans krijgen om het glas op te warmen, kan u ook in de warmste periodes van het jaar gezellig vertoeven in uw veranda.

Een meerwaarde voor uw woning

Ongeacht het type buitenzonwering dat u kiest, bij ons speelt het design een belangrijke rol. Op die manier zorgen we ervoor dat onze buitenoplossing een echte meerwaarde vormt voor uw woning, zowel op financieel als op esthetisch vlak.

Nood aan inspiratie?

Vraag hier uw gratis buitenleven-folder aan en ontdek tot wat we in staat zijn.

Ontvang onze folder

Onderhoud & garantie

Wilms biedt standaard 5 jaar garantie op haar producten, maar een goed onderhoud zoals het jaarlijks reinigen van uw buitenzonwering waarborgen een lange levensduur. Zonweringen worden best tenminste één keer per jaar gereinigd. In sterk vervuilde zones zoals bijvoorbeeld aan zee, bosrijk gebied of in een industriële omgeving dient de frequentie verhoogd te worden naar meerdere keren per jaar.

Knikarmschermen

Onderhoud van armatuur en armen

Kast en knikarmen dienen gereinigd te worden met een zachte spons, lauw water en niet-agressieve detergenten. Vermijd schuursponsjes en hogedruktoestellen voor het reinigen van uw knikarmscherm. Voorzie de scharnierende of draaiende delen na het reinigen van uw zonwering van een smeermiddel. Kunststof geleidingsblokken en aluminium geleidingsprofielen kunnen na een schoonmaakbeurt voorzien worden van een droogsmeermiddel bijv. silicone-spray (geen vetstof of olie aanbrengen). Twijfelt u? Raadpleeg dan steeds uw installateur!

Onderhoud van het doek (acryl)

Het doek vooraf stofvrij maken met een halfzachte borstel en schoonmaken met een zachte spons en lauw water. Controleer uw zonwering regelmatig op obstakels zoals takjes, bladeren... Voor het verwijderen van vinger- en vetvlekken gebruikt u best een propere doek met een niet-agressief schoonmaakmiddel. Spoel voldoende na met lauw water, zodat er geen resten van detergent meer achterblijven.

Laat het doek steeds goed drogen vooraleer u het oprolt. Als u uw zonwering weer oprolt terwijl deze nog vochtig is, riskeert u schimmelvorming op het doek. Dit geldt trouwens ook wanneer het regent en u het knikarmscherm vochtig oprolt. We raden u aan om het knikarmscherm na de regenbui terug te openen om het doek te laten drogen. 

TIP
Vermijd het reinigen in volle zon, snel opdrogen van zeepwater kan kringen nalaten.

Als u rekening houdt met deze onderhoudstips kan u jarenlang genieten van uw WILMS-product.

Hulp nodig bij het kiezen?

Onze medewerkers staan voor u klaar met tips en advies! Bezoek onze toonzaal of contacteer ons

T. +32 14 36 99 70