Onderhoud & garantie

WILMS biedt standaard 5 jaar garantie op haar producten, maar een goed onderhoud zoals het jaarlijks reinigen van uw buitenzonwering waarborgen een lange levensduur. Zonweringen worden best tenminste één keer per jaar gereinigd. In sterk vervuilde zones zoals bijvoorbeeld aan zee, bosrijk gebied of in een industriële omgeving dient de frequentie verhoogd te worden naar meerdere keren per jaar.

Knikarmschermen

Onderhoud van armatuur en armen

Kast en knikarmen dienen gereinigd te worden met een zachte spons, lauw water en niet-agressieve detergenten.

Vermijd schuursponsjes en hogedruktoestellen voor het reinigen van uw knikarmscherm.

Voorzie de scharnierende of draaiende delen na het reinigen van uw zonwering van een smeermiddel. Kunststof geleidingsblokken en aluminium geleidingsprofielen kunnen na een schoonmaakbeurt voorzien worden van een droogsmeermiddel bijv. silicone-spray (geen vetstof of olie aanbrengen). Twijfelt u? Raadpleeg dan steeds uw installateur!

Onderhoud van het doek (acryl)

Het doek vooraf stofvrij maken met een halfzachte borstel en schoonmaken met een zachte spons en lauw water.

Controleer uw zonwering regelmatig op obstakels zoals takjes, bladeren…

Voor het verwijderen van vinger- en vetvlekken gebruikt u best een propere doek met een niet-agressief schoonmaakmiddel.

Spoel voldoende na met lauw water, zodat er geen resten van detergent meer achterblijven.

Laat het doek steeds goed drogen vooraleer u het oprolt. Als u uw zonwering weer oprolt terwijl deze nog vochtig is, riskeert u schimmelvorming op het doek. Dit geldt trouwens ook wanneer het regent en u het knikarmscherm vochtig oprolt. We raden u aan om het knikarmscherm na de regenbui terug te openen om het doek te laten drogen.

TIP
Vermijd het reinigen in volle zon, snel opdrogen van zeepwater kan kringen nalaten.

Als u rekening houdt met deze onderhoudstips kan u jarenlang genieten van uw WILMS-product.

Onderhoud & garantie