De tijd van het manueel ophalen en neerlaten van rolluiken is voorbij. De manuele optie blijft uiteraard bestaan, maar vandaag worden de meeste rolluiken geautomatiseerd. Naast een verhoogd bedieningscomfort verlengen elektrische rolluiken ook de tijd die nodig is om in een woning in te breken. In combinatie met starre verbindingen geven ze een extra weerstand tegen het optillen. Installeert u ook een tijdssturing, dan kan u zelfs uw aanwezigheid simuleren als u er niet bent.

Bediening

Uw rolluik elektrisch bedienen kan op verschillende manieren. Opties gaan van één schakelaar per rolluik, een groep sturingen of een aansluiting op uw bestaand domoticasysteem. Kiezen voor een aansturing met een afstandsbediening bezorgt u de meeste vrijheid. Eender waar ter wereld stuurt u uw rolluiken aan via het internet of een app op uw tablet of smartphone.

Groot voordeel van dit type bediening is het minimum aan bekabeling. Er hoeft enkel voeding naar de motor gebracht te worden waarna de motor zelf via zenders wordt bediend. Bovendien kan het systeem bijna ongelimiteerd uitgebreid worden met nieuwe compatibele apparaten zoals sensoren en verschillende types van tijdsklokken.

Zenders

WILMS heeft een uitgebreid gamma aan compatibele elementen voor uw elektrische rolluiken. Zo zijn er onze draadloze muurzenders. Met zijn vier types van touchscreens en acht kleuren voor de omkadering kiest u de zender die het beste bij uw stijl past. Een handzender dient om één of meerdere rolluiken tegelijk te bedienen met dezelfde zender. Aansturen is mogelijk per kamer, verdieping, gevel, ... Er bestaan verschillende types en designs, aangepast aan ieders behoefte.

Tijdklokken

Ook tijdklokken bestaan er in muur- als handzendervariant. Er zijn verschillende types die gebruikt worden naargelang het gebruiksdoel. Tijdklokken simuleren niet alleen aanwezigheid, als ze efficiënt gebruikt worden helpen ze extra besparen op uw energiekosten.

meer info
Wenst u nog meer info op maat van uw project?
Bezoek dan onze toonzaal of stel uw specifieke vraag aan één van onze deskundige medewerkers.
Contacteer ons
Automatisatie
op zoek naar inspiratie?
vind uw dealer Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw situatie?
Vind dan hier uw dichtstbijzijnde Wilms-expert!