Inbouwrolluiken - Luchtdicht

Bouwplannen in het vooruitzicht? Dan kan u er niet meer omheen! Jaarlijks verstrengt de energieprestatieregelgeving met als doel om voor meer energiezuinige woningen te zorgen. Luchtdicht bouwen speelt daar een zeer belangrijke rol in.

Kiezen is verliezen

Tot op heden had u de moeilijke keuze: kies ik voor esthetiek of voor prestaties?

Traditionele inbouw- of opbouwrolluiken zijn mooi weggewerkt in uw gevel maar zorgen voor een penetratie van de bouwschil. Hierdoor hebben ze een negatief effect op de energieprestatie van uw woning. Dit moet u dan compenseren door extra te investeren in dure technieken zoals hernieuwbare energie. Voorzetrolluiken daarentegen hebben geen effect op de energieprestatie, maar zijn wel zichtbaar langs de buitenkant van de woning.

ShutterX® combineert beide voordelen! Dit nieuwe type rolluik is immers het eerste op de markt dat volledig luchtdicht in de spouwmuur wordt ingebouwd. Om dit mogelijk te maken, werden tal van nieuwe technieken bedacht. Zo is er bijvoorbeeld een oplossing gevonden om de isolatie, die weggenomen wordt bij de plaatsing van de kast, te vervangen. Hierdoor wordt vermeden dat er op de binnenmuur condens kan optreden. Wilms maakt eveneens een einde aan koude vensterbanken aan de binnenzijde van uw woning. Deze 2 voordelen zijn echter nog maar het begin. Ontdek hieronder deze en tal van andere voordelen van ShutterX®.

Zelfs na het doorbladeren van onze folder niet gevonden wat u zoekt?

Bezoek dan onze toonzaal of stel uw specifieke vraag aan één van onze deskundige medewerkers.

Contacteer ons
Inbouwrolluiken - Luchtdicht
Inbouwrolluiken - Luchtdicht
  • Rolluik - Onzichtbaar weggewerkt 1
  • Composiet profiel - Vervanging isolatie spouwmuur 2
  • Luchtdicht - Voorzien van luchtdichte folie 3
  • Isolerende constructieplaten - Voorkom condensvorming 4
  • Geleiders - Zonder zichtbare schroeven 5
  • Vliegenramen - Hou de beestjes buiten 6
  • Composiet profiel - Vermijd nattigheid en koude vensterbanken 7
  • Vensterbank - In aluminium of steen 8

1. Rolluik - Onzichtbaar weggewerkt

Rolluik - Onzichtbaar weggewerkt

ShutterX® is het eerste rolluik dat volledig luchtdicht in de spouwmuur wordt ingebouwd. De rolluikkast zit volledig weggewerkt achter de gevel en zelfs de onderlat van het rolluik verdwijnt in de kast. In opgerolde toestand is ShutterX® dus onzichtbaar, zowel vanbinnen als vanbuiten. Eventuele herstellingen kunnen gebeuren vanaf de buitenkant, waardoor er geen kap- en breekwerk vereist is!

2. Composiet profiel - Vervanging isolatie spouwmuur

Composiet profiel - Vervanging isolatie spouwmuur

Om de kast van ShutterX® in te bouwen, wordt een deel van de isolatie weggenomen. Wilms ontwikkelde een innovatie in composiet die dit tekort aan isolatie opvangt.

3. Luchtdicht - Voorzien van luchtdichte folie

Luchtdicht - Voorzien van luchtdichte folie

Wilms voorziet standaard een luchtdichte folie op de composiet profielen boven en onder het raam. Deze wordt eenvoudig afgewerkt tegen de buitenzijde van de binnenmuur.

4. Isolerende constructieplaten - Voorkom condensvorming

Isolerende constructieplaten - Voorkom condensvorming

Vergeet het slecht isolerende multiplex en vermijd achteraf de problemen. Wilms biedt de oplossing en neemt de kans op condensvorming weg!

5. Geleiders - Zonder zichtbare schroeven

Geleiders - Zonder zichtbare schroeven

De geleiders van ShutterX® zijn weggewerkt in de muur. Hierdoor zijn ze niet zichtbaar als u recht voor het raam staat. Bovendien kunnen we de geleiders in eigen huis lakken in een RAL-kleur naar keuze, zodat ze samen met het raam één mooi geheel vormen. Omdat de volledige geleider in elkaar wordt vastgeklikt, ziet u geen schroeven meer.

6. Vliegenramen - Hou de beestjes buiten

Vliegenramen - Hou de beestjes buiten

Tussen het rolluikblad en het raam is er 15 mm ruimte voorzien voor de plaatsing van vliegenramen. Een schuifvliegendeur, een vliegendeur of een plissé hordeur blijft ook mogelijk. Deze kunnen voor het rolluikblad worden geplaatst.

7. Composiet profiel - Vermijd nattigheid en koude vensterbanken

Composiet profiel - Vermijd nattigheid en koude vensterbanken

Koude en vocht vinden altijd wel een weg naar binnen via de vensterbank. Wilms innoveert ook hier en maakt een einde aan koude vensterbanken! Dankzij een speciaal hiervoor ontwikkeld afwateringsprofiel in combinatie met een afwateringsfolie, zorgen we ervoor dat het vocht buiten blijft.

8. Vensterbank - In aluminium of steen

Vensterbank - In aluminium of steen

Voor de vensterbank laten we u de keuze tussen aluminium of steen. Weet wel dat u de geïsoleerde vensterbank in aluminium bij Wilms kan bestellen, dit in een RAL-kleur naar keuze.