Bouwplannen in het vooruitzicht? Dan kan u er niet meer omheen! Jaarlijks verstrengt de energieprestatieregelgeving met als doel om voor meer energiezuinige woningen te zorgen. Luchtdicht bouwen speelt daar een zeer belangrijke rol in.

Win tot 3 S-punten

Een screen in een spouwmuur inbouwen kent al lang geen geheimen meer. Vanaf nu kan u ook rolluiken inbouwen die gegarandeerd luchtdicht zijn. Maar heeft u er al eens bij stilgestaan dat er normaal isolatie zit op de plaats waar nu de rolluikkast wordt geplaatst?

ShutterX® van Wilms brengt hier verandering in. Vanaf nu biedt Wilms ook een rolluik aan dat gegarandeerd luchtdicht is. Er is geen perforatie meer van de binnenmuur én het rolluik is onzichtbaar vanaf de buitenzijde. Sterker nog, de isolatie die wordt weggenomen door het inbouwen van het rolluik vervangen we door een composiet profiel achter de kast. Dit profiel neemt de isolatiewaarde van de ontbrekende isolatie over en verbetert deze zelfs. Dankzij deze innovaties wordt er van uw raam een aanvaarde bouwknoop gemaakt en kan u zelfs tot 3 S-punten winnen!

Ontdek dit en nog vele andere technieken onderaan deze pagina.

Inbouwrolluiken
  • Rolluik - Onzichtbaar weggewerkt 1
  • Composiet profiel - Vervanging isolatie spouwmuur 2
  • Luchtdicht - Voorzien van luchtdichte folie 3
  • Isolerende constructieplaten - Voorkom condensvorming 4
  • Geleiders - Zonder zichtbare schroeven 5
  • Vliegenramen - Hou de beestjes buiten 6
  • Composiet profiel - Vermijd nattigheid en koude vensterbanken 7
  • Vensterbank - In aluminium of steen 8

1. Rolluik - Onzichtbaar weggewerkt

Rolluik - Onzichtbaar weggewerkt

ShutterX® is het eerste rolluik dat volledig luchtdicht in de spouwmuur wordt ingebouwd. De rolluikkast zit volledig weggewerkt achter de gevel en zelfs de onderlat van het rolluik verdwijnt in de kast. In opgerolde toestand is ShutterX® dus onzichtbaar, zowel vanbinnen als vanbuiten. Eventuele herstellingen kunnen gebeuren vanaf de buitenkant, waardoor er geen kap- en breekwerk vereist is!

2. Composiet profiel - Vervanging isolatie spouwmuur

Composiet profiel - Vervanging isolatie spouwmuur

Om de kast van ShutterX® in te bouwen, wordt een deel van de isolatie weggenomen. Wilms ontwikkelde een innovatie in composiet die dit tekort aan isolatie opvangt.

3. Luchtdicht - Voorzien van luchtdichte folie

Luchtdicht - Voorzien van luchtdichte folie

Wilms voorziet standaard een luchtdichte folie op de composiet profielen boven en onder het raam. Deze wordt eenvoudig afgewerkt tegen de buitenzijde van de binnenmuur.

4. Isolerende constructieplaten - Voorkom condensvorming

Isolerende constructieplaten - Voorkom condensvorming

Vergeet het slecht isolerende multiplex en vermijd achteraf de problemen. Wilms biedt de oplossing en neemt de kans op condensvorming weg!

5. Geleiders - Zonder zichtbare schroeven

Geleiders - Zonder zichtbare schroeven

De geleiders van ShutterX® zijn weggewerkt in de muur. Hierdoor zijn ze niet zichtbaar als u recht voor het raam staat. Bovendien kunnen we de geleiders in eigen huis lakken in een RAL-kleur naar keuze, zodat ze samen met het raam één mooi geheel vormen. Omdat de volledige geleider in elkaar wordt vastgeklikt, ziet u geen schroeven meer.

6. Vliegenramen - Hou de beestjes buiten

Vliegenramen - Hou de beestjes buiten

Tussen het rolluikblad en het raam is er 15 mm ruimte voorzien voor de plaatsing van vliegenramen. Een schuifvliegendeur, een vliegendeur of een plissé hordeur blijft ook mogelijk. Deze kunnen voor het rolluikblad worden geplaatst.

7. Composiet profiel - Vermijd nattigheid en koude vensterbanken

Composiet profiel - Vermijd nattigheid en koude vensterbanken

Koude en vocht vinden altijd wel een weg naar binnen via de vensterbank. Wilms innoveert ook hier en maakt een einde aan koude vensterbanken! Dankzij een speciaal hiervoor ontwikkeld afwateringsprofiel in combinatie met een afwateringsfolie, zorgen we ervoor dat het vocht buiten blijft.

8. Vensterbank - In aluminium of steen

Vensterbank - In aluminium of steen

Voor de vensterbank laten we u de keuze tussen aluminium of steen. Weet wel dat u de geïsoleerde vensterbank in aluminium bij Wilms kan bestellen, dit in een RAL-kleur naar keuze.

meer info
Wenst u nog meer info op maat van uw project?
Bezoek dan onze toonzaal of stel uw specifieke vraag aan één van onze deskundige medewerkers.
Contacteer ons
Inbouwrolluiken
op zoek naar inspiratie?
vind uw dealer Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw situatie?
Vind dan hier uw dichtstbijzijnde Wilms-expert!
Referenties