Verticale screens

Verticale screens zijn dé oplossing om licht binnen te laten, maar de storende zonnestralen buiten. Ontdek dit en nog vele andere voordelen van verticale screens.

Voorkom oververhitting

Zonwering dient eerst en vooral om de zon buiten te houden. In de warme zomermaanden kan u genieten van een optimaal binnenklimaat dankzij verticale screens. Deze blokkeren immers de warme zonnestralen nog voor ze de kans krijgen om de woning te betreden. Uiteraard leidt dit tot energiebesparing want u hebt geen dure airconditioning meer nodig om de ruimte op temperatuur te houden.

Het perfecte zicht

Het grote voordeel van screens is dat uw zicht naar buiten deels behouden blijft. Zo kan u nog steeds genieten van uw tuin terwijl u de zon buiten houdt. Ook de uitstraling die een screen aan uw woning geeft, mag u niet onderschatten.

Meer voor minder ruimte

Screens zijn gemaakt voor grote raamoppervlakten. Zo kan u tot wel 6 meter breed of hoog gaan met slechts 1 verticale screen. Bovendien is het oprollen ervan beperkt waardoor de kastjes in afmetingen beperkt blijven. Dit maakt ze onopvallend en eenvoudig om weg te werken. Wist u trouwens dat we bij Wilms werken met de kleinste kasten van de markt?

Aluminium en carbon assen

Uniek in de markt zijn onze aluminium en carbon assen. Voor screens met een lengte tot 6 meter kan hierdoor met een beperkte asdiameter worden gewerkt, wat resulteert in kleinere kastjes. Ook eigen aan deze assen is het nieuwe type doekaanhechting. Het screendoek hangt hierdoor strakker naar beneden en horizontale oprollijnen worden eveneens vermeden.

Nood aan inspiratie?

Vraag hier uw gratis verticale screens-folder aan en ontdek tot wat we in staat zijn.

Ontvang onze folder

Onderhoud & garantie

Wilms biedt standaard 5 jaar garantie op haar producten, maar een goed onderhoud zoals het jaarlijks reinigen van uw buitenzonwering waarborgen een lange levensduur. Zonweringen worden best tenminste één keer per jaar gereinigd. In sterk vervuilde zones zoals bijvoorbeeld aan zee, bosrijk gebied of in een industriële omgeving dient de frequentie verhoogd te worden naar meerdere keren per jaar.

Screens

Onderhoud van armatuur.

Kast, geleiders en onderlat dienen gereinigd te worden met een zachte spons, lauw water en niet-agressieve detergenten. Vermijd schuursponsjes en hogedruktoestellen voor het reinigen van uw screens.

Onderhoud van het doek.

Het doek stofvrij maken met behulp van een halfzachte borstel en schoonmaken met een zachte spons en lauw water. Laat het doek steeds goed drogen vooraleer u het oprolt. Als u uw zonwering weer oprolt terwijl deze nog vochtig is, riskeert u schimmelvorming op het doek. Dit geldt trouwens ook wanneer het regent en u de screens vochtig oprolt. We raden u aan om de screens na de regenbui terug te openen om het doek te laten drogen.

Maak gebruik van een niet-agressieve detergent indien er een vlek verwijderd moet worden. Spoel voldoende na met lauw water, zodat er geen resten van detergent meer achterblijven.

TIP
Vermijd het reinigen in volle zon, snel opdrogen van zeepwater kan kringen nalaten.

Als u rekening houdt met deze onderhoudstips kan u jarenlang genieten van uw WILMS-product.

Hulp nodig bij het kiezen?

Onze medewerkers staan voor u klaar met tips en advies! Bezoek onze toonzaal of contacteer ons

T. +32 14 36 99 70