Kleuren

Wilms beschikt over een 400-tal verschillende kleuren van lakpoeders die permanent op voorraad zijn. Onze voorraad volgt de tendensen op de markt van het buitenschrijnwerk op. Zo stemt u de zichtbare delen van uw screenkast perfect af op uw woning.

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste doek?

Neem dan contact op met één van onze deskundige medewerkers.

CONTACTEER ONS

Doekcollecties

Wilms biedt 3 verschillende doekcollecties aan, elk met hun eigen doektypes. Ieder doektype heeft uiteraard verschillende eigenschappen en kleurmogelijkheden.

Sergé collectie

De Sergé collectie, een reeks van glasvezeldoeken (42% glasvezeldraad – 58% PVC coating), is speciaal ontwikkeld voor buitentoepassingen. Dit kwalitatieve doek vertoont het beste hanggedrag van alle op de markt beschikbare collecties en is bestand tegen water, UV-straling, koude en warmte en mag nat opgerold worden. Bovendien is het weefsel vormvast tussen -35°c en 50°C en onontvlambaar (brandklasse M1).

De Sergé-doeken hebben een openheid van 1, 5 of 10 procent. Standaard werken wij met de Sergé 5%-doeken. Kiest u voor Sergé 1%, dan zorgt u voor meer privacy. Bij Sergé 10% krijgt u een betere doorkijk van het doek. De keuze ligt dus volledig in uw handen.

Sergé 1%

Bekijk de kleuren

Sergé 5%

Bekijk de kleuren

Sergé 10%

Bekijk de kleuren

Soltis collectie

De Soltis collectie bestaat uit doeken die 100% vervaardigd zijn uit polyester. Het grote voordeel van deze doeken is hun relatief lage gewicht en trekweerstand. Dit maakt dat ze ook geschikt zijn voor gebruik in horizontale systemen. Zo kunnen de kleuren van de doeken voor de verticale delen afgestemd worden op die van het dakgedeelte. De Soltis-doeken laten in vergelijking met de Sergé-doeken wel meer licht (en bijgevolg warmte) door.

Binnen deze collectie zijn er ook 2 doektypes die frequent gebruikt worden om te verduisteren:
Soltis B92-N is een blackout-doek dat enkel geschikt is voor binnengebruik. Dit type doek is namelijk samengesteld uit twee verschillende materialen met andere krimp- en uitzettingswaardes. Hierdoor zou het doek kunnen vervormen bij een buitenplaatsing. Een plaatsing langs buiten kan uiteraard, maar hou er dan wel rekening mee dat er geen garantie wordt gegeven op het doek.

Soltis Stam 6002 is een bachedoek wat betekent dat er geen openingen zitten in het doek en het dus ook geen doorkijk heeft. Een volledige verduistering kan niet worden gegarandeerd, maar bij een donkere kleur zal er weinig tot geen licht doorkomen. Bovendien kan dit doek langs buiten worden geplaatst mét behoud van garantie.

Soltis 86

Bekijk de kleuren

Soltis 92

Bekijk de kleuren

Soltis B92-N

Bekijk de kleuren

Soltis Stam 6002

Bekijk de kleuren

Sunworker collectie

De Sunworker collectie past perfect in de tendens van duurzame ontwikkeling en beheersing van de energiekosten. Het hart van deze doekencollectie bestaat uit een zeer sterke polyester kern. Bij de fabricage gebruikt men de kenmerkende Rachel Trameur-stijl van weven die een zeer goede weerstand tegen slechte weersomstandigheden geeft.

Binnen deze collectie is er een verduisterende doek ter beschikking, namelijk de Sunworker Opaque. Aangezien dit doek een coating heeft aan één kant, wordt op dit doek geen garantie geboden bij buitengebruik.

Sunworker

Bekijk de kleuren

Sunworker Opaque

Bekijk de kleuren