Zo goed als alle types van zonwering zijn gemotoriseerd. De elektrische sturing verhoogt niet alleen het bedieningscomfort, het waakt ook over het binnenklimaat van uw woning. Ook wanneer u niet thuis bent, laten ze op basis van ingestelde waardes de zonwering automatisch in en uitlopen.

Bediening

Uw zonwering elektrisch bedienen kan op verschillende manieren. Opties gaan van één schakelaar per product, een groep sturingen of een aansluiting op uw bestaand domoticasysteem. Kiezen voor een aansturing met een afstandsbediening bezorgt u de meeste vrijheid. Eender waar ter wereld stuurt u uw screens aan via het internet of een app op uw tablet of smartphone.

Groot voordeel van dit type bediening is het minimum aan bekabeling. Er hoeft enkel voeding naar de motor gebracht te worden waarna de motor zelf via zenders wordt bediend. Bovendien kan het systeem bijna ongelimiteerd uitgebreid worden met nieuwe compatibele apparaten zoals licht-, warmte- en windsensoren.

Zenders

Er zijn twee types van zenders. Draadloze muurzenders met vier types van touchscreens en acht kleuren voor de omkadering. Zo kiest u een stijl die bij u en uw woning past. Handzenders dienen om één of meerdere zonweringen tegelijk te bedienen met dezelfde zender. Aansturen is mogelijk per kamer, verdieping, gevel... Er bestaan verschillende types en designs, aangepast aan ieders behoefte.

Sensoren

Via een lichtmeting haalt de lichtsensor de zonwering automatisch in of uit. De drempelwaarde hiervoor stelt u zelf in. De stroomvoorziening gebeurt via een zonnecel, er is dus geen extra bekabeling nodig. Ook aan de hand van temperatuur kan uw zonwering aangestuurd worden. Zodra in uw woning een bepaalde temperatuur bereikt is, zoekt de temperatuursensor naar het nodige licht en stuurt de zonwering naar een vooraf bepaalde positie.

Om uw zonwering te beveiligen tegen de wind zijn er twee types van windsensoren. Het traditionele windmolentje dat aan de façade bevestigd wordt, gevoed via een kabel of een bewegingsmelder die in het voorprofiel van een knikarmscherm wordt bevestigd en op batterijen werkt.

Automatisatie
op zoek naar inspiratie?
vind uw dealer Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw situatie?
Vind dan hier uw dichtstbijzijnde Wilms-expert!