Doekkleuren screens

Sergé 5% Sergé 1% Soltis 86 Soltis 92 Soltis B92-N Soltis STAM Sunworker Sunworker Cristal
Voorzetscreens x x x x x x x x
Inbouwscreens x x x x x x
Opbouwscreens x x x x x x

Sergé collectie

De Sergé collectie, een reeks van glasvezeldoeken (42% glasvezel – 58% pvc-coating) is speciaal ontwikkeld voor buitentoepassingen. Dit kwalitatieve doek vertoont het beste hanggedrag van alle op de markt beschikbare collecties, is bestand tegen water, UV-straling, koude en warmte en mag nat opgerold worden. Bovendien is het weefsel vormvast tussen -35°c en 50°C en onontvlambaar (brandklasse M1).

Sergé 5%

De openheidsfactor, het aantal gaatjes in het doek, bedraagt ongeveer 5%. Bij de keuze van het doek kan rekening gehouden worden met bepaalde gebruiksdoeleinden, ook deze zijn kleur afhankelijk.

Bekijk de kleuren

Sergé 1%

Gebaseerd op de Sergé 5%-collectie is dit een dichter geweven glasvezeldoek met een openheidsfactor van slechts 1%. Hierdoor geniet u van meer privacy, terwijl u toch het zicht naar buiten toe blijft behouden.

Bekijk de kleuren

Soltis collectie

Deze collectie bestaat uit doeken die 100% vervaardigd zijn uit polyester. Omdat ze iets meer licht en dus ook iets meer warmte doorlaten dan de glasvezeldoeken worden ze vooral toegepast bij veranda’s. Groot voordeel van deze doeken is hun relatief lage gewicht en trekweerstand. Dit maakt dat ze ook geschikt zijn voor gebruik in horizontale systemen. Zo kunnen de kleuren van de doeken voor de verticale delen afgestemd worden op die van het dakgedeelte.

Soltis 86

Bekijk de kleuren

Soltis 92

Bekijk de kleuren

Soltis B92N

Dit beperkt gamma van verduisterende doeken is enkel geschikt voor binnengebruik omdat ze zijn samengesteld uit twee verschillende materialen met andere krimp- en uitzettingswaardes.

Bekijk de kleuren

Soltis Stam

Dit bachedoek wordt gebruikt in combinatie met een transparant gedeelte in het doek. Ideaal om in de horeca op het terras tijdens de wintermaanden extra plaatsen te creëren of voor het dichtzetten van terrasoverkappingen en carports. Het betreft ook hier een windvast en waterdicht systeem met rits aan het doek.

Bekijk de kleuren

Sunworker collectie

Perfect passend in de tendens van duurzame ontwikkeling en beheersing van de energiekosten bestaat het “hart” van deze doekencollectie uit een zeer sterke polyester kern. Bij de fabricage gebruikt met de kenmerkende Rachel Trameur-stijl van weven die een zeer goede weerstand tegen slechte weersomstandigheden geeft.

Sunworker

Bekijk de kleuren

Sunworker Cristal

Hoewel de kleurkeuze beperkter is, heeft dit doek andere troeven. Een speciale coating maakt het zowel wind- als waterdicht waardoor het vaak toegepast wordt in de horeca of voor het afsluiten van terrasoverkappingen. Het kan ook gecombineerd worden met een transparant gedeelte als ruit.

Bekijk de kleuren

Technische info

 • AS (αe,B): absorptie (percentage zonne-energie die door het doek wordt geabsorbeerd)
  Hoe hoger het percentage, hoe meer energie wordt geabsorbeerd door het doek. Donkere kleuren absorberen meer energie en geven meer warmte af.
 • RS (ρe,B): reflectie (percentage zonne-energie dat door het doek wordt weerkaatst)
  Hoe hoger het percentage, hoe meer energie wordt gereflecteerd door het doek.
 • TS (τe,B): transmissie (percentage zonne-energie die nog door het doek komt)
  Hoe hoger het percentage, hoe meer energie wordt doorgelaten door het doek.
 • TV (τv,B): transmissie van visueel licht (percentage licht dat door het doek komt).
  Hoe lager dit percentage, hoe beter het zichtcomfort.
 • Gtote: zontoetredingsfactor bij buitentoepassing (hoeveelheid zonne-energie dat door het beschermde glas komt). Waardes gebaseerd op screen in combinatie met dubbel glas.
  Hoe lager het percentage, hoe minder totale energie naar binnen komt
 • Gtoti: zontoetredingsfactor bij binnentoepassing (hoeveelheid zonne-energie dat binnenkomt bij binnenplaatsing van het screen). Hoe lager het percentage, hoe minder totale energie naar binnen komt
 • OF: openheidfactor: hoe hoger het percentage, hoe transparanter het doek. Donkere kleuren geven een betere doorkijk dan lichtere kleuren.

* Alle gegevens zijn louter indicatief en niet contractueel. De kleuren kunnen afwijken van de werkelijke kleuren.