Wilms thuiskantoor vijf tips

Vijf tips voor een efficiënt thuiskantoor

18.04.2020

Thuiswerken is voor velen onder ons plots werkelijkheid geworden. De verhuis van je werkplek is enorm snel moeten gebeuren. Heb jij - net zoals vele anderen - je thuiskantoor hier niet tijdig op kunnen afstemmen? Wij geven je graag vijf tips hoe jij jouw home-office zo efficiënt mogelijk kan maken.

1. Een goed scherm houdt je ogen fit

Laptops zijn zeer nuttig en makkelijk, maar zeker niet optimaal voor permanente werkzaamheden. Het voortdurend kijken op te kleine en weinig contrasterende schermen resulteert in droge ogen die vatbaarder zijn voor infecties, maar ook voor hoofdpijn en ongemak. In plaats daarvan is het de moeite waard om te investeren in een scherm met een diagonaal van minstens 22 inch

2. Een goed uurrooster doet wonderen

Je bent niet heel de dag even productief, dit is voor iedereen anders. Daarom is het belangrijk dat je je meest intellectuele werk bewaart voor de uren dat je extra fit bent.

3. Goede afspraken maken goede vrienden

Werken van thuis uit betekent niet dat je huisgenoten op ieder moment van de dag kunnen binnenkomen. Hierdoor kan je werk in gedrang komen. Ook is het belangrijk dat je zelf niet aan het werk bent als zij al lang in hun bed liggen. Trek van in het begin grenzen en maak goede afspraken met iedereen.

4. Neem voldoende pauze

Je wil zo efficiënt en productief mogelijk werken om geen tijd te verliezen. Wissel daarom om de 50 minuten even af met een andere rustigere taak of neem een korte pauze voor 5 minuten en ga weer aan de slag. Een korte meditatie of slaapje kan ook wonderen betekenen. Zo is het bewezen dat een middagslaapje goed is voor je visuele capaciteiten en je gezondheid. Je lichaam focust zo op ademhaling en laat je gedachten de vrije loop.

5. De juiste plaats in huis

Werken vanaf de meest comfortabele plaats in je huis is wat jij nodig hebt. Neem de tijd om goed na te denken hoe jouw ideale werkplek er moet uitzien. Je hebt zelf namelijk alle vrijheid om ze naar jouw smaak in te richten. De perfecte werkplek situeert zich meestal in een kamer met voldoende natuurlijk licht. Dit kan ook frustraties met zich meebrengen, denk maar aan ongewilde lichtinval op je scherm.
Een screen biedt hiervoor de perfecte oplossing die je kan laten genieten van het zonnetje zonder dat hij verblindt. Ook voor video-meetings kan een screen hulp bieden. Zo moet je niet meer als een donkere schaduw tegen een hel verlichte achtergrond in beeld komen.

Bij Wilms kan je terecht voor screens in alle maten en kleuren. Je kan ze bovendien makkelijk aan de buitenkant van je woningen monteren, zonder veel breek- en kapwerk.

Ben je niet overtuigd van een thuiskantoor? Dan zetten we nog enkele voordelen op een rijtje. Je zou verrast zijn dat niet alle vooroordelen over thuiswerken correct zijn.


Drie voordelen van een home-office

1. Geen verplaatsing

Een gemiddelde werknemer in België besteedt dagelijks 1u en 20min aan verplaatsing naar het werk. 15% zelfs meer dan 2u. Nu je deze tijd niet meer in de auto, trein of fiets moet spenderen kan je rustig opstaan, of vroeger beginnen waardoor je ‘s avonds sneller klaar zal zijn

2. Productiever

Je zal het misschien niet geloven, maar thuiswerken is productiever dan op kantoor. Volgens een onderzoek van Securex werken 86% van de werknemers evenveel of meer uren dan op een vergelijkbare dag op kantoor. 92% geeft zelfs aan dat ze evenveel en meer werk krijgen verricht op diezelfde tijd.

3. Beter werk-privé balans

Je hebt de touwtjes in eigen handen om ervoor te zorgen dat je je werk-privé balans in verhouding zet. Zo kan je zelf tijdens een korte pauze je wasmachine inladen of de post uithalen. Het vergemakkelijkt de combinatie tussen je werk- en privéleven. Uiteraard moet je er streng op toekijken dat je jezelf niet verliest en steeds terug aan het werk gaat.

Meer weten over thuiswerken? Lees zeker ook eens de artikels op deze pagina’s:

www.vonknetwerk.be/thuiswerken
www.voka.be/thuiswerken
www.bright.nl/thuiswerken

Gratis magnum prosecco