Ons Verhaal

Met Wilms kies je voor duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. Onze laatste innovatie, ShutterX® illustreert eigenlijk perfect waar we voor staan. Als eerste in de markt (innovatie) zijn we erin geslaagd om een rolluik luchtdicht in de spouwmuur te bouwen. Hierdoor bespaar je aanzienlijke extra kosten (duurzaamheid) én omdat we zo zeker zijn van het product bieden we tot 7 jaar garantie (kwaliteit).

Over ons 1

Duurzaamheid

Wilms gaat voor duurzaamheid in al haar keuzes. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en in onze bedrijfsstrategie en productieprocessen kiezen we steeds voor de meest duurzame oplossingen. Bewijs hiervan is dat we als één van de pilootbedrijven van Sustatool, een traject van de Vlaamse Overheid om duurzaamheid toegankelijk te maken voor Vlaamse bedrijven, al uitblonken nog voor we startten met een verdere optimalisatie. Ons duurzaamheidsbeleid blijft, zelfs na het afsluiten van het Sustatool-traject, opgevolgd worden door Hans Verboven, Professor Sustainability aan de Universiteit van Antwerpen.

Ecologie is ons stokpaardje. Met hoge kwaliteitseisen voor onze producten streven we naar een zo lang mogelijke levensduur. Ook in onze productieprocessen streven wij naar oplossingen met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk. Onze grootste realisatie op dat vlak is de bouw van een “groene” lakkerij.

Hiervoor investeerden we in de aankoop van een vacuümverdamper, waardoor we in staat zijn om uitsluitend hemelwater te gebruiken. Er ontstaat daardoor eveneens een nullozingssysteem. Bovendien wordt de volledige productiehal verwarmd door de gezuiverde warme lucht uit het proces terug in de hal te blazen. Extra verwarmen met fossiele brandstoffen is dus onnodig. Tot slot wordt 90% van de poeders gerecupereerd en zijn wij erin geslaagd ons verpakkingsmateriaal te halveren. Dit door onze nieuwe lakkerij op de juiste plek in te plannen op onze terreinen.

Niet alleen de grote initiatieven tonen resultaat, alle kleine beetjes helpen. Daarom beschikt Wilms over een recyclagepunt waar medewerkers terechtkunnen met oude batterijen, gsm’s, lipjes van blikjes en doppen van flessen. Deze schenken we aan instellingen uit de omgeving die er financiële steun voor in de plaats krijgen.


Hans Verboven
"Wilms nv is een familiebedrijf waar innovatie en duurzaamheid gewoonweg in het DNA zit. Zowel met hun producten, hun procesverbeteringen als met het HR-beleid zijn ze een trendsetter in de sector. Wilms is een sterk waarde-gedreven bedrijf met een langetermijnvisie."
Hans Verboven, Professor of Sustainability at Antwerp University.

Kwaliteit

Inzet, betrouwbaarheid en samenwerking: de drie kernwaarden van onze organisatie. Zowel onze klanten, leveranciers als werknemers mogen rekenen op een goede samenwerking, een hoge betrouwbaarheid en een grote inzet van de organisatie.

Bij Wilms geloven we sterk in het principe van verticale integratie. De volledige productie en hoofdzetel bevinden zich dan ook op dezelfde locatie. Naast eigen extrusielijnen, confectie, beklevingsmachines, poeder- en natlakkerijen beschikken we zelfs over ons eigen transport. Deze structuur garandeert niet alleen een ongekende service maar evenzeer een onberispelijke, hoge kwaliteit en betrouwbare levertermijnen.

Opleidingen spelen hier een zeer belangrijke rol
in. Onze interne medewerkers krijgen een intensieve opleiding en worden continu bijgeschoold. Niet enkel onze eigen medewerkers worden door ons bijgeschoold, jaarlijks ontvangen we ook talrijke klanten en hun medewerkers in ons eigen opleidingscentrum voor gratis productopleidingen. Het is dankzij dit doorgedreven opleidingsbeleid, zowel intern als voor onze externe partners, dat we kunnen garanderen dat steeds op de beste manier wordt geholpen. Waar en bij wie u ook om informatie vraagt.

Over ons 2

Innovatie

Wilms is dankzij haar sterke R&D-afdeling een trendsetter in de markt. Denk bijvoorbeeld aan de opbouwkast met ventilatie, of de screen die in een spouwmuur kan worden ingebouwd, of nog recenter aan de aluminium en carbon assen van onze screens. Onze R&D-afdeling blijft er elke dag opnieuw voor gaan om een stapje voor te blijven.

Wilms, dat zijn schaduwmeesters sinds 1975