FAQ

Rolluiken

Wat is het verschil tussen een voorzetrolluik, een opbouwrolluik en een inbouwrolluik?

Een voorzetrolluik, met kast aan de buitenkant, wordt voor het raam geplaatst. De plaatsing is eenvoudig, en er komt geen kap- of breekwerk bij kijken.

Een opbouwrolluik wordt samen met ramen en deuren geplaatst en is geschikt voor nieuwbouwwoningen of renovaties. De kast is enkel zichtbaar langs de binnenkant van de woning of kan deels in de raamopening geplaatst worden.

Een inbouwrolluik wordt volledig gemonteerd in de spouw boven het raam of deurkozijn, en is enkel zichtbaar in gesloten toestand.

Zonweringen en screens

Wat is het verschil tussen een voorzetscreen, een opbouwscreen en een inbouwscreen?

Een voorzetscreen, met kast aan de buitenkant, wordt voor het raam geplaatst zonder dat er kap- of breekwerk bij komt kijken.
Opbouwscreens worden samen met de ramen geplaatst en zijn dus uitermate geschikt voor nieuwbouw- or renovatieprojecten. De kast is enkel zichtbaar langs de binnenkant van de woning of kan deels in de raamopening geplaatst worden.
Een inbouwscreen wordt volledig geïntegreerd in de woning en onzichtbaar weggewerkt in de spouwmuur. Inbouwscreens zijn dus enkel zichtbaar in gesloten toestand.

Hoe kan ik mijn screens of zonweringen bedienen?

Screens en zonweringen worden elektrisch bediend door middel van een afstandsbediening of via een app op je smartphone. Maar je kan je screen of zonwering ook koppelen aan zonne- of windsensor om automatisch op- en neerlaten mogelijk te maken.