Wilms Voorzetscreen Zutendaal

Buitenzonwering: 5 voordelen ten opzichte van airconditioning

27.06.2024

De afgelopen jaren kent België steeds warmere zomers. Tijdens periodes van hitte is het noodzakelijk om het huis te koelen. Onze eerste reflex is om aan airconditioning te denken. Maar er is een milieuvriendelijker, voordeliger en praktischer alternatief: zonwering. Ontdek in dit artikel 5 redenen om voor buitenzonwering te kiezen!

1. Een gebaar voor de planeet

Wanneer de temperaturen stijgen en het te warm wordt in huis, is onze eerste reflex om aan airconditioning te denken. Het probleem? Airconditioning schaadt het milieu en draagt nog meer bij aan de opwarming van de aarde.

Vanuit ecologisch oogpunt is buitenzonwering de ideale oplossing! En wij zijn niet de enigen die dat zeggen: ook de ES-SO, de Europese organisatie voor zonwering, deelt deze mening. Volgens hun artikel, gebaseerd op een studie van Guidehouse, zou de installatie van zonnescreens tegen 2050 de uitstoot van 100 miljoen ton CO2 voorkomen! Niet slecht, toch?

2. Energiebesparing

Kiezen voor zonwering betekent ook het verminderen van het energieverbruik. Het koelen van een woning met airconditioning vergt namelijk drie keer zoveel energie als het verwarmen ervan! Een zonnescreen beperkt de hoeveelheid warmte in huis en houdt het koel, terwijl het energie bespaart.

3. Betaalbare prijs van zonwering

Energiebesparing betekent ook besparing op de energierekening! Er zijn verschillende prijzen, zowel voor airconditioners als voor zonwering. Het verschil? Omdat airconditioning veel meer energie verbruikt, zal het na verloop van tijd veel duurder blijken te zijn.

Een ander voordeel van buitenzonwering: het is gemakkelijker te onderhouden en gaat langer mee dan een airconditioner.

Op zoek naar zonwering voor uw huis? Ontdek het assortiment zonwering van Wilms. Comfort, efficiëntie en veiligheid gegarandeerd!

4. Een kwestie van gezondheid

Heb je ooit keelpijn gehad of kou gevat door airconditioning? Dat is normaal! De luchtcirculatie verspreidt meer virussen en bacteriën... En een airconditioner maakt veel lawaai: voor degenen die licht slapen, kan dat snel een hel worden...

Met een zonnescreen heb je geen van deze nadelen. Dit scherm is stil en veroorzaakt geen hoest of niezen. Zo kun je in alle rust slapen zonder ziek te worden!

Kortom, op gezondheidsgebied is er geen twijfel mogelijk: zonwering biedt veel meer voordelen.

5. De veelzijdigheid van buitenzonwering

Een airconditioner heeft maar één functie, namelijk koelen. Zonwering daarentegen voorkomt niet alleen dat warmte naar binnen komt! Laten we enkele van de vele voordelen bekijken:

Meer privacy

Het lijkt voor de hand liggend, maar het bedekken van je ramen voorkomt inkijk van buitenaf. Het installeren van zonwering is dus de perfecte oplossing om je privacy te behouden terwijl je profiteert van natuurlijk zonlicht.

Je kunt kiezen tussen gedeeltelijk of volledig verduisterende screens, waardoor je de vrijheid hebt om de sfeer te creëren die je wilt.

Met verduisterende screens kun je zo in alle rust van je leefruimte genieten!

Lichtregeling

Zonnescreens zijn aan te passen aan je behoeften en wensen. Je kunt de intensiteit van het buitenlicht aanpassen voor optimaal visueel comfort.

Bescherming tegen UV-stralen

Buitenzonwering beschermt je tegen UV-stralen. Geen risico dus op beschadiging van meubels, vloeren en decoratieve objecten in huis. Je zorgt er ook voor dat je in een veilige omgeving woont voor jou en je gezin.

Kies voor comfort en welzijn met Wilms

De capaciteit van zonwering om warmte en licht te reguleren, het ecologische en economische aspect, de veelzijdigheid... Al deze elementen maken het een ideale keuze om je huis koel te houden!

Op zoek naar rolluiken, zonwering of ventilatie voor je woning? Wilms helpt je verder.

Gratis magnum prosecco