Zipxzero Diest Deceuninck 24

Duurzame Belgische buitenzonwering voor de circulaire woningen van CIRCL

23.08.2023

Met CIRCL, een nieuw duurzaam en radicaal digitaal woonconcept onder de vlag van de Groep Vanhout, bouw je ecologisch en snel. Binnen de 3 maanden na goedkeuring van de bouwvergunning realiseert CIRCL overal in België jouw future-proof woning: nieuwbouw of renovatie, open, halfopen of gesloten. En Wilms is trotse partner in crime voor de buitenzonwering.

Onlangs vond in Diest de plechtige voorstelling van de allereerste circulaire modelwoning van CIRCL aan het publiek plaats, in aanwezigheid van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele. Deze voorstelling vormde meteen ook de officiële vuurdoop van deze expert in circulaire (ver-)nieuwbouw, die zijn radicaal duurzame, digitale en betaalbare woningen vanaf nu op commerciële schaal aanbiedt.

Groeiprikkel voor verduurzaming

De uitdagingen vandaag de dag zijn gigantisch. Enerzijds is er de prangende nood aan betaalbare en kwalitatieve huisvesting, en anderzijds staat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst om de ambitieuze Europese klimaatdoelstellingen te halen. De bouwsector komt langzaam maar zeker in beweging, maar toch is er nog veel werk aan de winkel om duurzaam betaalbaar te maken. De circulaire sleutel-op-de-deurwoningen van CIRCL worden op commerciële schaal beschikbaar gemaakt aan marktconforme prijzen. Misschien kan dit initiatief een katalysator zijn voor de uitbreiding en vernieuwing van het sociaal woningaanbod in België.

Dynamische buitenzonwering van Wilms

De productie van de woningen gebeurt grotendeels off-site, met een reeks sterke, zorgvuldig geselecteerde vaste partners die dezelfde waarden belichamen, en evenzeer on track zijn qua verduurzaming, zoals Deceuninck voor het buitenschrijnwerk en Wilms voor de buitenzonwering. Het werken met vaste partners herleidt onverwachte moeilijkheden tot een minimum en zorgt voor een vaste prijs, zonder verrassingen en zonder zorgen.

Wilms ZipX®Zero: energiezuinig en onzichtbaar

In de eerste fase werden de technische lijnen voor dit project uitgezet door CEO Erik Wilms en de R&D afdeling van Wilms. Na de eerste voorbereidingen kwam salesmanager Thomas Vanhauwere in beeld tijdens de verschillende gesprekken die nog voorafgingen aan de uitvoering. Wilms dealer Quadralis uit Bornem stond in voor de installatie van 7 screens met ZipX®Zero technologie. Dit type van screens is volledig onzichtbaar weggewerkt in de spouw. Daarnaast leverde Wilms ook kokers en aluminium plaatwerk om de afwerking te voorzien bij ramen waar geen ZipX®Zero screens werden voorzien. Op de dag van plaatsing uitgevoerd door Wilms dealer Quadralis ging Patrick Augustynen van R&D nog langs op de werf om de nodige instructies te geven en niets aan het toeval over te laten. Ook voor het afstellen van de zonwerende screens en de motoren kan projectmanager Joost Vanhole van CIRCL rekenen op Wilms. Wilms vertegenwoordiger Karel Vaes kwam met de glimlach langs om samen alles in dienst te stellen.

In een duurzame woning is buitenzonwering niet meer weg te denken. In de zomer houden screens de zon buiten voor een gekoelde woning en in de winter geniet je van zonnewinsten. Onze screens worden volledig op de Wilms site in Meerhout vervaardigd, van A tot Z. Van het poederlakken van de profielen, het monteren van de kast, confectie van de doeken tot de finale stap in het productieproces: de kwaliteitscontrole in de vorm van het Wilms Punt, dat minutieus aangebracht wordt door de zachte hand van de schaduwmeester. Dé ultieme garantie op een kwalitatief product van Wilms.

CIRCL liet al weten voor toekomstige projecten weer met Wilms in zee te willen gaan. Met de lancering van de circulaire woningen van CIRCL in Diest is de aftrap gegeven van een op-en-top duurzaam partnership!

“Met CIRCL maken we circulair bouwen, waarbij materialen hergebruikt worden en hun waarde behouden, nu voor het eerst toegankelijk en betaalbaar voor het grote publiek.” Wim Pieters – CEO CIRCL

Gratis magnum prosecco