Wilms zonwering screens oververhitting

Energie besparen dankzij zonwering

19.09.2019

Zonwering krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Als je kijkt naar het wooncomfort is dat logisch, maar wist je dat je met zonwering ook energie kan besparen?

Warmte buiten houden

Als we praten over energiezuinig wonen, hebben we het meestal over isoleren, efficiënt verwarmen of luchtdicht bouwen.

Enfin, je doet er dus alles aan om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat uit je woning. Vooral omdat je dan tijdens de koude herfst- en wintermaanden minder hoeft te stoken.

Een neveneffect van al die ingrepen, is dat het in de zomer dan net té warm kan worden in huis. Vervelend voor je comfort, dat spreekt voor zich. Maar ook voor je energiefactuur. Want als het vaak te warm wordt, heb je al snel airconditioning nodig die dan weer flink wat stroom gaat verbruiken.

Oververhitting in de woning

Oververhitting in woningen is vandaag een effectief probleem. Enerzijds omdat de bouwtechnieken zijn geëvolueerd naar beperken van warmteverlies uit de woning.

Anderzijds zien we dat onze zomers warmer zijn geworden. We mogen er vanuit gaan dat de klimaatverandering geen fabeltje is. De temperaturen zullen dus blijven stijgen in de toekomst.

Wanneer je gaat bouwen of renoveren, kijk je best zo’n 30 jaar vooruit in de tijd, dus die evolutie moet je wel gaan meenemen.

Uit studies blijkt dat de energie die we nodig hebben om gebouwen te koelen in de volgende 15 à 20 jaar met meer dan 70 procent kan stijgen. Een gepaste zonwering is dus aan te raden.

Zonwering: voorkom te veel warmte

Met een zonwering kan je makkelijk meer dan 90% van de invallende warmte afblokken. Met dynamische en geautomatiseerde systemen kan dat percentage zelfs nog hoger liggen.

Daarmee is zonwering wellicht de meest efficiënte oplossing om je wooncomfort en je energiefactuur te optimaliseren. Daarvoor zijn heel wat maatoplossingen mogelijk volgens jouw specifieke vraag. Je houdt warmte binnen in de winter, en houdt ze buiten in de zomer.

Kortom, zonwering is zeker het investeren waard. Wil je graag meer weten? Neem gerust contact met een van onze dealers!

Maak een afspraak bij een dealer

Gratis magnum prosecco