Rolluiken voozet hilvarenbeek 2021 lores 10

Rolluiken als antwoord op de stijgende energieprijzen

21.02.2022

Terwijl de winterkoude stilaan zijn hoogtepunt bereikt, blijven de energieprijzen de pan uit swingen. Je energiefactuur omlaag halen kan ook zonder je dak te isoleren of zonnepanelen aan te schaffen. Rolluiken houden de koude buiten en zorgen er voor dat de warmte en gezelligheid binnenskamers blijft. Een bescheiden investering met grote impact!

Op onafgebroken zonneschijn en het bijhorende terrasjesweer is het nog enige maanden wachten. Dus houden we het voorlopig lekker knus en gezellig binnen. Maar met de huidige energieprijzen in het achterhoofd is dat niet altijd even vanzelfsprekend.

Groene investeringen zoals zonnepanelen of een thuisbatterij kunnen je energiefactuur omlaag halen maar brengen ook een aanzienlijk prijskaartje met zich mee. Vooraleer je dus echt kan profiteren van je hernieuwbare energie zijn we alweer 5 of 10 jaar verder.

Hou warmte binnen en koude buiten

Wist je dat 37% van de warmte in huis verloren gaat via deuren en ramen? Op die manier is het soms dweilen met de kraan open om alle kamers warm te houden. Rolluiken hebben een isolerende functie en hebben daardoor ook een aanzienlijke impact op je warmtepeil.

Een gesloten rolluik zorgt ervoor dat de koude lucht buiten blijft, en tegelijkertijd dat de warmte van binnen niet ontsnapt. Zo kan je tot wel 10% besparen op je jaarlijkse stookkosten. Welgekomen!

Rolluiken zijn overigens niet alleen nuttig in de winter - tijdens de hete zomermaanden houden ze warme zonnestralen tegen waardoor je woning aangenaam koel blijft. Zo hoef je alvast geen dure airconditioning aan te schaffen.

ShutterX, de beste van de klas

Hoewel elk type rolluik warmteverlies beperkt, spant de gepatenteerde ShutterX van Wilms de kroon. Deze is namelijk 100% luchtdicht. Tot voor kort was het onmogelijk om een rolluik in te bouwen zonder bouwknoop of koudebrug. Je rolluikkast neemt normaal gezien de plaats in van de isolatie in je spouw.

De ShutterX daarentegen neemt dankzij zijn composietprofiel de rol van de weggenomen isolatie over en versterkt deze zelfs. Hierdoor wordt het S-peil van je woning - de waardemeter voor energie-efficiëntie - verlaagd met wel 3 punten. Deze rolluiken wordt bovendien volledig in de spouw verwerkt waardoor ze onzichtbaar zijn langs binnen én buiten.

Warm, veilig, geborgen

Naast een besparend energie-effect, geven rolluiken je een gevoel van veiligheid en privacy. Ze schrikken inbrekers af, laten geen pottenkijkers toe en garanderen je een gezonde nachtrust, in zomer en winter.

Redenen genoeg om stil te staan bij een duurzame investering die meteen oplevert. Probeer onze online stijlconfigurator uit en kom meteen te weten welk rolluiken het best bij jouw woning passen.

Vragen over onze producten? Download onze brochure of contacteer een Wilms-dealer in je buurt!

Nog niet helemaal overtuigd?

Geen erg, enthousiasme is alvast een goed begin! We helpen je graag verder met al onze info in de brochure of aan de hand van een afspraak!

Download brochure Maak een afspraak
Gratis magnum prosecco