Wilms sfeerbeeld 2

Rolluiken als wapen in de strijd tegen stijgende energieprijzen

16.11.2021

De stijgende energieprijzen zijn dagelijks in het nieuws. De afgelopen maanden stegen ze boven verschillende hoogterecords uit. Zo steeg de prijs van stookolie naar haar hoogste peil in drie jaar. De leveringsprijs voor elektriciteit brak in oktober een nationaal record. Zuiniger omgaan met ons energieverbruik is een must geworden. Maar hoe doe je dat?

Waar kan je best isoleren?

In een doorsnee gezin bestaat de energiefactuur vandaag voor 60% uit verwarmingskosten. Door je energieverbruik in de winter te monitoren en onder controle te houden, kun je flink besparen op je energiefactuur. Efficiënt omgaan met energie is de boodschap. Ramen en deuren zijn verantwoordelijk voor een warmteverlies van gemiddeld 37% en dat is op zich niet onlogisch. Ze zijn een zwak en dun punt in de energieschil van onze woning. Rolluiken, die voor extra isolatie zorgen, kunnen hier een kostenefficiënte rol in spelen.

Hoe helpen rolluiken mijn energiefactuur verminderen?

Rolluiken zorgen voor een luchtbarrière tussen raam en rolluik. Die extra buffer zorgt er in de winter voor dat de koude lucht moeilijk naar binnen kan en de warme lucht niet kan ontsnappen. Vooral tijdens de koude winteravonden. Je beperkt het warmteverlies via je ramen en deuren. Ook in de zomermaanden zijn rolluiken voordelig, ze houden namelijk de warmte buiten en zorgen ervoor dat je huis niet opwarmt door het zonlicht. Waardoor je op koelingskosten bespaart.

Rolluiken zijn zowel in de winter als de zomer energie-efficiënt. Een woning met rolluiken bespaart al snel 10% aan verwarmingskosten. Rolluiken zijn een effectief alternatief om een hoge energiefactuur te vermijden. En niet te vergeten: het is ook zoveel gezelliger in huis met de rolluiken omlaag.

Op zoek naar rolluiken?

Van voorzetrolluiken over inbouwrolluiken tot opbouwrolluiken. Wilms heeft voor elke woning, smaak en budget een duurzame oplossing. Bekijk ons aanbod aan rolluiken of contacteer één van onze verdelers bij jou in de buurt voor meer advies.

Nog niet helemaal overtuigd?

Geen erg, enthousiasme is alvast een goed begin! We helpen je graag verder met al onze info in de brochure of aan de hand van een afspraak!

Download brochure Maak een afspraak
Gratis magnum prosecco