Wilms rolluiken zonwering Google Home bediening

Rolluiken en screens bedienen met Google Home of Alexa van Amazon

27.04.2020

Somfy pakt uit met de ondersteuning voor Google Assistant voor haar producten. Vanaf nu is het mogelijk om de smart home controllers Connexoon en TaHoma van Somfy te bedienen met spraak via Google Home. Voor de ondersteunende functie van Google Assistant te gebruiken biedt Somfy één van haar smart home controllers aan.

Gedaan met uit de zetel komen om je rolluik of screen te bedienen. Dit klinkt als muziek in de oren voor de eigenaren van een smart home controller van Somfy. Zowel de Connexoon als de TaHoma van Somfy kan je nu bedienen via Google Home. Dit laat toe een specifiek product te bedienen met spraak, wat je nog verder kan uitbreiden door een vooropgesteld scenario te starten.

Ook Selve gaat mee in de digitalisering van je woning. Met de Selve Home technologie kan je zonwering of rolluiken bedienen met een app of met je stem via Amazon Alexa.

Kan ik mijn Somfy-producten rechtstreeks aansluiten aan Google Home?

Somfy bundelt in één van haar smart home controllers al jouw toestellen, jouw “commandocentrum”. Door de ondersteunende functie van Google Assistant kan je deze nu via spraak bedienen. Wat je voor heden met een druk op de knop via de Somfy app deed, kan nu door de Google Assistant die deze handeling voor jou uitvoert.

Connexoon of TaHoma?

TaHoma is de meest uitgebreide smart home oplossing aangeboden door Somfy. Hiermee kan je je gehele woonomgeving bedienen en actief op de hoogte worden gehouden van desituaties. Compatibele producten: IO-homecontrol, RTS, Zigbee, Zwave, maar ook producten van andere partners zoals Velux, Philips, Danfoss en Honeywell. Connexoon io is echter enkel compatibel met producten die zijn uitgerust met een ingebouwde Somfy io motor.

Meer weten over stembediening bij Somfy?

Somfy maakt jouw leven eenvoudiger, bespaart tijd en maakt je los van beperkingen. Meer weten over jouw connected home en spraakbediening?

Hoe zit het bij Selve?

De app Selve Home in combinatie met de Selve Home Server 2 zorgt ervoor dat je zonwering of rolluiken moeiteloos kan bedienen. Zowel thuis als buitenshuis. Ook spraakbesturing is mogelijk, weliswaar voorlopig enkel met Amazon Alexa.

In deze leuke video (enkel in Duits) over 'Marie en de toverfee' zetten ze alle troeven netjes op een rij.

Meer informatie over de intelligente Home Control vind je op de website van Selve.