Wilms opbouw rolluiken renovatie

Rolluiken en zonwering bij renovaties

30.12.2020

Rolluiken houden niet alleen het licht buiten. Ze zorgen voor meer privacy en een verhoogd veiligheidsgevoel. Bovendien fungeren ze ook als extra isolatiebuffer in de winter. Zonwering houdt dan weer de zon buiten tijdens de warme zomermaanden en beschermt zo je woning tegen oververhitting. Het is een investering die zowel op lange als op korte termijn zeker loont.

Bent u van plan om te verbouwen? Afhankelijk van hoe ingrijpend de werken zijn, kan u gebruik maken van verschillende systemen om rolluiken of zonnescreens toe te voegen aan uw woning.

Gaat u uw ramen volledig vervangen? Dan zijn opbouwrolluiken en -screens de perfecte oplossing. Wilt u gewoon rolluiken plaatsen? Dan kiest u best voor een voorzet-systeem. Enkel wanneer u grote renovatiewerken uitvoert, waarbij u ook de ruwbouw van uw woning aanpakt, kan u inbouwrolluiken overwegen.

Wat is het verschil tussen het opbouw- en voorzetsysteem? We zetten het even voor u op een rijtje.

Opbouwrolluiken en -screens

Als u binnenkort gaat verbouwen (waarbij u uw ramen volledig vervangt) dan bieden opbouwrolluiken en -screens de meest geschikte oplossing. Het opbouwsysteem wordt, zoals het woord het zegt, bovenop het raam geplaatst. Onze opbouwkasten zijn voorgeïsoleerd en sluiten perfect aan op uw raamprofiel. Dit maakt ze energievriendelijk en makkelijk in onderhoud.

Om een energiezuinige woning te realiseren zijn isolatie en ventilatie sleutelwoorden. Met ons uniek Rolvent® systeem, is er ook een permanente luchttoevoer, ook als uw rolluiken gesloten zijn. Aan de hand van de grootte van uw ruimte wordt berekend hoeveel ventilatiecapaciteit uw woning nodig heeft. Eens deze bereikt is, kan u verder gewone opbouwrolluiken plaatsen. Met ventilatie-oplossingen loopt u soms het risico op geluidshinder van buitenaf. Wij kunnen daarom ook een akoestische isolatie voorzien. Deze extra isolatie is volledig weggewerkt zodat de afmeting van uw kast nog steeds hetzelfde blijft.

Afhankelijk van de plaatsing kan u ervoor kiezen om de kast enkel vanaf de binnenkant van de woning te zien. De opbouwkasten zijn verkrijgbaar in een heel uiteenlopend gamma van kleuren zodat ze volledig opgaan in uw interieur. De geleiders zijn ook zo opgebouwd dat het nog steeds mogelijk is een vliegenraam te combineren met screens of rolluiken. Zo kiest u voor een volledig comfort zowel in de zomer, als in de winter.

Voorzetrolluiken en -screens

Voert u minimale verbouwingen uit maar wenst u toch rolluiken of zonwering toe te voegen aan uw woning? Het grote voordeel dat voorzetrolluiken hebben, is dat ze op elk moment kunnen worden geplaatst. De installatie gaat snel en zonder kap- of breekwerk. Ideaal voor bestaande woningen of kleine renovaties.

Voorzetrolluiken worden meestal tegen de gevel geplaatst. In de raamopening gaat ook, maar dan verliest u een stukje lichtinval. Bij voorzetscreens wordt er wel vaak gekozen voor een plaatsing in de raamopening omdat de kastjes veel kleiner zijn. Door de plaatsing is een voorzetsysteem altijd zichtbaar langs de buitenzijde van uw woning. Dit is gelukkig geen nadeel dankzij het grote gamma aan afwerkingsmogelijkheden. De kast en de geleiders zijn namelijk verkrijgbaar in zowat elke kleur. Hierdoor kan u deze perfect afstemmen op uw buitenschrijnwerk.

Wat dan met een grondige renovatie?

Bij inbouwrolluiken wordt de rolluik of zonnescreen-kast volledig in de gevel ingewerkt. Inbouwrolluiken vragen daarom extra ruimte en zijn dus enkel interessant wanneer u van plan bent om een héél grondige renovatie uit te voeren. Bij nieuwbouw kan de extra ruimte meteen tijdens de ruwbouwfase worden voorzien.

Interesse in opbouw- of voorzetrolluiken? Onze adviseurs helpen u graag verder. Neem vandaag nog contact op met ons.

Maak een afspraak bij een dealer

Gratis magnum prosecco