Wilms Rolluiken veilig thuis in de winter

Voel u veilig in de winter met rolluiken

19.09.2019

Vorig jaar liet Somfy bij meer dan 1.000 Belgen een onderzoek doen naar hun veiligheidsgevoel in huis. Uit de resultaten bleek dat 36% van de mensen zich het vaakst onveilig voelt tijdens de wintermaanden.

Het onderzoek peilde ook naar zaken en systemen die ons een veiliger gevoel geven. Daar waren de resultaten ietwat verrassend. Een brandalarm of rookmelder is voor 59% van de mensen de grootste beveiliger. Dat verwacht u dan nog wel, aangezien die vanaf 2020 verplicht worden in de woning.

Maar een stuk verrassender is de invloed van rolluiken op ons veiligheidsgevoel. Bijna 1 op 3 Belgen ziet rolluiken als een systeem dat het huis écht veiliger maakt. Daarmee zijn rolluiken zelfs populairder dan inbraakalarmen of security camera’s die we misschien eerder zouden verwachten.

Ook opvallend is dat ‘slechts’ de helft van de Belgen effectief wil investeren in zaken als alarmsystemen, camera’s of slimme sloten. Is veiligheid alleen niet voldoende om in de buidel te tasten? Of denken we dat inbrekers toch altijd binnen geraken als ze echt willen? Die redenen zijn niet helemaal duidelijk.

Rolluiken als veilige investering

Wanneer we vooral naar het financiële plaatje kijken, zijn rolluiken wel een erg goede investering om al die winters veilig door te komen. Huizen met rolluiken schrikken inbrekers heel vaak af. Het is heel vervelend en tijdrovend om rolluiken open te breken zonder lawaai te maken. Daarom nemen dieven het risico niet.

Bijkomende voordelen zijn dat rolluiken de winterkou ook makkelijker buiten houden en dat mensen vanop straat niet meer binnen kunnen kijken wanneer u ‘s avonds met het licht aan probeert te genieten van uw favoriete tv-programma. U wint dus niet alleen veiligheid, maar ook energiezuinigheid en privacy.

Met een veilig gevoel de winter in? Denk zeker eens aan rolluiken. Onze dealers helpen je graag verder.

Maak een afspraak bij een dealer

Gratis magnum prosecco