Wilms rolluiken inbraakwerend veilig thuis

Voel u veilig op verlof dankzij rolluiken

13.09.2019

Wanneer we klanten vragen naar de redenen waarom ze voor rolluiken kiezen, horen we veiligheid heel vaak terugkomen.

Bouwforum Livios deed een paar jaar geleden ook een onderzoek bij zijn gebruikers naar hun beweegredenen om rolluiken aan te schaffen, ook daarin kwam veiligheid als één van de belangrijkste argumenten naar voren.

Is dat terecht? Maken rolluiken uw huis effectief veiliger? Wij delen graag onze bevindingen.

Inbraakwerend

Als er iets is waar u van huivert, is het wel dat u op een dag thuiskomt van uw vakantie en ziet dat uw woning is leeggeroofd. Het is een feit dat inbrekers in vakantieperiodes vaak hun slag proberen te slaan.

Zeker in de zomervakantie gebeurt het vaak dat er in dezelfde buurt meerdere gezinnen op reis zijn. Dan kunnen ze soms ongestoord enkele huizen proberen binnen te dringen.

Maar inbrekers willen het risico om betrapt te worden zo klein mogelijk houden. Daarom kiezen ze veelal de woningen uit waar ze op het eerste zicht het makkelijkst denken binnen te raken.

Daar ligt alvast een troef van rolluiken. Mogelijke dieven zien vrijwel direct dat ze niet meteen bij de ramen kunnen. Dat heeft een afschrikeffect.

Als u dan ook nog eens veiligheidssloten op de deuren hebt, weet een inbreker dat hij wel even bezig zal zijn om binnen te geraken. Daardoor vergroot ook de kans dat iemand hem ziet of hoort.

100% garantie dat er niemand inbreekt heeft u natuurlijk nooit, maar het helpt wel.

Gerust gevoel

Verder merken we ook dat mensen met een geruster gevoel op vakantie vertrekken wanneer ze ook de rolluiken naar beneden kunnen laten.

U vertrekt met een gevoel dat alles goed afgesloten is en dat zorgt voor wat extra mentale rust tijdens uw afwezigheid. Dat gevoel heeft u trouwens ook wanneer u thuis bent tijdens de donkere winteravonden en alles keurig dicht kan doen.

Rolluiken betekenen dus ook voor een stuk een investering in uw rust en welbehagen.

Automatisering vanop afstand

Inbrekers zoeken actief naar woningen waarvan ze vermoeden dat de eigenaars voor langere tijd afwezig zijn.

Rolluiken die dag en nacht open of gesloten blijven zijn dan vaak het signaal dat de bewoners wel eens op vakantie zouden kunnen zijn.

Met moderne automatische systemen kan u uw rolluiken vanop afstand bedienen met de smartphone. Zo geeft u uw huis toch een bewoonde indruk terwijl u ver weg bent en kan u inbrekers handig om de tuin leiden.

Meer weten over de mogelijkheden voor uw rolluiken? Laat het ons weten en onze adviseurs helpen u graag.

Maak een afspraak bij een dealer

Gratis magnum prosecco