Wilms Shutter X rolluik win S punten

Waarom kiezen voor een luchtdicht rolluik

19.09.2019

Over het plaatsen van rolluiken bij nieuwbouw of renovatieprojecten doen heel wat misverstanden de ronde. Rolluiken zouden een negatieve impact hebben op de energieprestaties van je woning door een lager isolatieniveau en een mindere luchtdichtheid.

Als we het hebben over klassieke inbouwrolluiken, is dat verhaal voor een stuk waar. Een inbouwrolluik vereist een ingreep in de bouwschil en de isolatie van je woning. Gelukkig zijn er de dag van vandaag andere oplossingen voorhanden.

Luchtdichte rolluiken: ShutterX®

De ShutterX® is het eerste concept voor een volledig luchtdicht rolluik. Het rolluik wordt net als klassieke inbouwrolluiken ingewerkt in de spouw. De innovatie zit in de rolluikkast, waarbij het probleem van de isolatie wordt opgevangen en er volledig luchtdicht gewerkt kan worden.

De isolatie die je normaal gezien zou verliezen door het inbouwen van het rolluik is bij ShutterX® vervangen door een composiet profiel achter de kast. Dat profiel compenseert en verhoogt de isolatiewaarde zelfs.

Het geheel kan vervolgens afgewerkt worden in een RAL-kleur naar keuze zodat het naadloos op je buitenschrijnwerk en woning aansluit. Ook de plaatsing van vliegenramen en -deuren blijft mogelijk.

Voordelen van luchtdichte rolluiken

De voordelen van luchtdichte rolluiken plaatsen moet je dan ook niet ver gaan zoeken.

  • Je hebt inbouw, dus de rolluikkast zit weggestoken.
  • Bij ShutterX® is er ook gedacht aan de vensterbank: met een afwateringsfolie en -profiel in composiet reken je af met koude vensterbanken aan de binnenzijde.
  • Hoe beter je isoleert, hoe meer warmte je bespaart in de koude maanden van het jaar.
  • Door luchtdicht te werken, is er minder tocht wanneer het hard gaat waaien.
  • Het is positief voor het S-peil, en dus ook voor de waarde van je huis. Je kan tot 3 S-punten winnen met luchtdichte rolluiken.

Meer weten over luchtdichte rolluiken? Onze adviseurs staan graag voor je klaar.

Maak een afspraak bij een dealer

Ontdek ShutterX

Gratis magnum prosecco