Wilms duurzaamheid 2021

Wilms zet duurzaamheid in de spotlight

02.11.2021

Eco is hip. Bedrijven pakken graag uit met hun duurzaam beleid, maar weinigen maken er écht een streefdoel van. Wilms steekt zijn duurzame ambities niet onder stoelen of banken en maakt van duurzaamheid een kernwaarde. Onder het motto met mensen, door mensen, voor mensen gaan we volop voor een groene toekomst. In al onze keuzes.

Wilms kiest voor verticale integratie waarbij alles zo lokaal mogelijk gebeurd. Je mag er zeker van zijn dat jouw rolluik, zonnewering of screen van A tot Z in België vervaardigd is. Aangezien onze producten een hele weg afleggen vooraleer ze jouw gevel sieren, proberen we bij elke stap een duurzaam procentje te winnen. Dat scheelt een flink stuk op de borrel op het einde van de rit.

Duurzame producten

De producten van Wilms zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan. Daarbij kiezen we zoveel mogelijk voor monomaterialen en circulaire grondstoffen (bijvoorbeeld aluminium), liefst bij leveranciers uit de omgeving. De producten hoeven op die manier amper bewerkt te worden en zijn bovendien volledig recycleerbaar. Daarnaast gaan we op zoek naar partners die het weinige afval dat we creëren in het productieproces kunnen hergebruiken. Circulair in plaats van lineair!

Wordt dat doorgerekend aan de kassa? Nee hoor. Duurzaamheid en kwaliteit gaan hand in hand bij Wilms. We willen niet kost wat kost de goedkoopste zijn maar kiezen voor kwaliteit aan een marktconforme prijs. Producten die levenslang meegaan en niet hoeven vervangen te worden zijn per slot van rekening de beste keuze voor je portemonnee.

Duurzame schaduwmeesters

Onze dealers die instaan voor het verkopen, bestellen en plaatsen van jouw rolluiken of screens stappen zonder meer mee in ons duurzaam verhaal. Zo hebben we heel de papierwinkel (bestelbonnen, handleidingen, facturen,…) weten te digitaliseren. Dat betekent niet alleen minder papierverbruik, maar ook meer tijd en ruimte voor onze dealers om met hun klanten bezig te zijn. Plus, snellere levertermijnen en een kortere doorlooptijd!

We staan ook stil bij de sociale economie. Dankzij onze samenwerking met de Lidwina-stichting kunnen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten om het beste van zichzelf te geven voor Wilms. Duurzaam op een sociale manier.

Duurzaam transport

Leveranciers, dealers en medewerkers van Wilms brengen een aanzienlijk deel van hun dag op de baan door. Wij kiezen uitsluitend voor Euro 6 vrachtwagens om onze uitstoot zoveel mogelijk te beperken. We organiseren ook cursussen ‘duurzaam rijden’ om het brandstofverbruik van onze vracht- en bestelwagens te halveren.

Schaduwmeesters kunnen daarnaast gebruik maken van een fietsleaseplan en dat doen ze met enthousiasme. Meer dan 1 op de 3 werknemers komt met de fiets naar het werk - zoals het echte flandriens betaamt.

Duurzaam energieverbruik

Wilms is erin geslaagd de voorbije drie jaar haar energieverbruik met 15%(!) te verminderen. Dat hebben we kunnen klaarspelen door lange termijninvesteringen te combineren met quick wins. Zo hebben we de isolatie van onze gebouwen verbeterd, het verlies van perslucht en stofwater tijdens productie beperkt, daken vernieuwd en gewit, koepels met UV-bestendige laag geplaatst, ledverlichting geïnstalleerd, en onze verwarming en airco automatisch aangestuurd.

Voor de komende jaren staat er onder meer een elektrificatie van het wagenpark en de installatie van 1.600 zonnepanelen (goed voor 25% van ons stroomverbruik) op het programma.

Duurzaam DNA

Het moge duidelijk zijn: duurzaamheid zit in het DNA van Wilms. Winst mag dan ook nooit ten koste gaan van de mensen of het milieu. Die boodschap proberen we steevast over te brengen naar iedereen die een rol heeft in het Wilms-verhaal. Zo ook naar onze klanten.

Heb jij nog een origineel idee om het Wilms-proces te verduurzamen? Laat het ons weten! Wie weet dragen we dankzij jou een extra steentje bij aan een groene toekomst.

Gratis magnum prosecco