Wilms Zip X Zero Still cam 2 web

ZipX®Zero: onzichtbaar en sterk

04.04.2022

Het doek met aangelaste rits loopt via een kunststof geleidingssysteem voorzien van strookjes uit EPDM (rubber) om de wind op te vangen. Hierdoor is de screen windvast in elke positie en insectenwerend in gesloten toestand. Je behoudt gedeeltelijk het zicht naar buiten terwijl de rechtstreekse zonnestraling wordt tegengehouden.

ZipX®Zero werd speciaal ontwikkeld voor toepassing in passief- en lage-energiewoningen.

Welke energievoordelen biedt de ZipX®Zero?

 1. ZipX®Zero heeft direct effect op de EPB, tot 95% van de warmte wordt tegen-gehouden en gaat zo oververhitting tegen wat een gunstig effect heeft op het S-peil.
 2. Uit simulaties blijkt dat dankzij het plaatsen van ZipX®Zero het laagste karakteristiek energieverbruik* van eender welke oplossing in de markt kan worden bereikt. Dit omdat je met ons systeem het hele jaar door kan genieten van een optimaal binnenklimaat, zonder dat daarvoor nood is aan dure technieken.
 3. Als alternatief zou je kunnen kiezen om de g-waarde van het glas te verlagen. Dit is een permanente beslissing. Ook geniet je dan niet meer van de zonnewinst in de winter. Screens zijn dus een minder ingrijpende en voordeligere keuze.

(*) Het karakteristiek energieverbruik wordt berekend aan de hand van veronderstellingen en bepaalde omstandigheden. Op die manier worden gebouwen met elkaar vergeleken.

Doekkeuze

Wilms verzorgt zijn eigen confectie en biedt een ruim assortiment doektypes aan. Deze vind je terug in onze WilmsCollection (screens: 11 doeken)

Elk doektype heeft andere kleurmogelijkheden en eigenschappen. Kies je voor een doek dat veel licht doorlaat? Of liever eentje dat verduistert? De kleur van het doek kan worden afgestemd op je ramen of rolluiken om een harmonieus geheel te bekomen.

Wilms ZipXZero met smalle geleider bij een schuifraam

Eigenschappen van ZipX®Zero

Onzichtbaar weggewerkt in de spouwmuur

ZipX®Zero is de eerste in zijn soort die volledig luchtdicht in de spouwmuur kan worden ingebouwd. De kast zit immers helemaal weggewerkt achter de gevel. Zelfs de onderlat verdwijnt in de kast. In opgerolde toestand is ZipX®Zero dus onzichtbaar, zowel vanbinnen als vanbuiten. Het systeem blijft steeds bereikbaar aan buitenzijde d.m.v. eenvoudige verticale demontage van de as!

Geen storende oprollijnen

Wilms biedt naast de traditionele stalen as ook een as in carbon aan. Deze as zorgt voor een betere doekaanhechting. Hierdoor verbetert het hanggedrag van het doek en worden horizontale oprollijnen vermeden. Deze techniek vind je enkel bij Wilms!

Gestroomlijnde geleiders

De geleiders van ZipX®Zero zijn weggewerkt in de muur en dus onzichtbaar wanneer je recht voor het raam staat. Ze kunnen gelakt worden in een RAL-kleur naar keuze om zo een mooi geheel met het raam te bekomen. Kabelgeleiding is ook mogelijk.

Halt aan beestjes

Tussen de screen en het raam is er ruimte voorzien voor de plaatsing van een vliegenraam.

De smalle geleider van Wilms

Dit type geleider vormt de ideale oplossing voor ZipX®Zero op een gekoppeld schuifraam of bij hoekopstellingen. Een elegante oplossing die geen afbreuk doet aan de technische voordelen van ZipX®Zero. Dit type geleider moet steeds geplaatst worden in combinatie met de standaard geleider.

Wanneer kiezen voor ZipX®Zero?

 • Je bent van plan om een woning te bouwen of grondig te renoveren.
 • Je wil je energiepeil met enkele punten verlagen.
 • De kast van je screen mag niet zichtbaar zijn.
Wilms ZipXZero met smalle geleider in hoekopstelling


Samengevat: wat zijn de troeven van ZipX®Zero?

 1. De ZipXZero is de ideale oplossing binnen een strak design
 2. Kan tot 6 meter breed en 6 meter hoog
 3. Past in elk design, doek en kast volledig onzichtbaar
 4. Gepatenteerd product van Wilms
 5. De carbonas is veel lichter in gewicht en dus makkelijker te monteren. Ook hangt het doek mooier dankzij een betere doek-aanhechting.
 6. Ontsierende horizontale oprollijnen behoren definitief tot het verleden!
Gratis magnum prosecco