Opbouwrolluiken

WILMS opbouwrolluiken behoren tot de meest performante rolluiken op de markt en zijn al volledig klaar voor de toekomst. De rolluikkasten zijn maximaal geïsoleerd, het systeem sluit naadloos aan op raam- of deurprofielen en biedt enkele esthetische troeven aan.

Esthetische troeven

Ook op esthetisch vlak bieden opbouwrolluiken voordelen t.o.v. de inbouwrolluiken. Er is een kleinere oprolling en dus een kleinere rolluikkast. Naast de afwerkingsmogelijkheden voor buiten: 4 kleuren in de massa gekleurd, 51 kleuren met houtimitatiefolie of genatlakt in een RAL-kleur naar keuze, zijn er ook voor binnen tal van afwerkingen mogelijk. Het rolluik kan eveneens voorzien worden van motoren met obstakeldetectie en vorstbeveiliging

Maximale isolatielaag

De rolluikkast is opgebouwd uit vier pvc-platen die via een tand- en groefsysteem in elkaar gezet worden. De voorplaat (aan de façade) kan optioneel in aluminium voorzien worden. Dit voor renovatieprojecten waar er voordien geen rolluiken geïnstalleerd waren en een deel van de rolluikkast bijgevolg langs buiten zichtbaar is. Hierbij wordt de voorplaat afgestemd op de kleur van het buitenschrijnwerk.

De volledige kast wordt voorzien van een maximale isolatielaag die een gunstig effect heeft op zowel de thermische als akoestische prestaties van de rolluikkast. Er is een geluidsreductie van 48 dB. Voor een kast met pvc-voorplaat is er een thermische isolatie van U: 1.08 W/m²K, bij een kast met aluminium voorplaat is dat U: 1.26 W/m²K.

Opbouw van het rolluik

Bij een opbouwrolluik worden raam en rolluikkast als één geheel in de woning geplaatst. De kast en geleiders worden op de raam- of deurprofielen bevestigd wat resulteert in een naadloze aansluiting op uw buitenschrijnwerk. Hierdoor wordt tocht tot een minimum herleid en past dit type van rolluik het beste bij het principe van luchtdicht bouwen.

Naast de standaardlijn opbouwrolluiken waarbij de binnenplaat makkelijk afneembaar is en de isolatie simpel uit te nemen, is er ook een variant met geïntegreerd ventilatierooster. Bij beide kunnen onderhouds- en herstellingswerken zeer gemakkelijk en snel uitgevoerd worden. WILMS is de ontwikkelaar en enige fabrikant van dit unieke concept.

Zelfs na het doorbladeren van onze folder niet gevonden wat u zoekt?

Bezoek dan onze toonzaal of stel uw specifieke vraag aan één van onze deskundige medewerkers.

Contacteer ons
Opbouwrolluiken
Referenties
Bekijk onze referenties