Opbouwscreens worden steeds samen met uw ramen en deuren geplaatst. Dat maakt ze uitermate geschikt voor nieuwbouwwoningen en woningen waar de ramen volledig worden vervangen. De opbouwkasten zijn voorgeïsoleerd en sluiten perfect aan op het raamprofiel, waardoor ze voldoen aan de EPB-eisen die worden gesteld. Ook het onderhoud wordt vergemakkelijkt want men kan er gewoon aan vanaf de binnenzijde van de woning. De kast maakt als het ware deel uit van het interieur.

Combineer uw opbouwscreen met ventilatie

Zowel bij bouw- als renovatieprojecten zijn isoleren en ventileren tegenwoordig dé woorden die de klok slaan. Rolvent®, een doorgedreven innovatie op onze opbouwkast, doet beide! Dit systeem is dan ook uniek in de markt. Als enige in zijn soort garandeert onze opbouwkast met ingebouwde ventilatie een constante luchtdoorvoer, zelfs wanneer de screen gesloten is.

De benodigde ventilatie wordt berekend aan de hand van het debiet van uw ruimte. Eens u het debiet bereikt, kan u normale opbouwscreens plaatsen. Het is dus niet nodig om de volledige woning hiermee uit te rusten.

Afwerking op maat

Afhankelijk van de plaatsing kan u ervoor kiezen om de kast enkel zichtbaar langs de binnenkant van de woning te hebben. Dit kan enkel en alleen als u de nodige ruimte hebt boven uw raam, bijvoorbeeld wanneer u vroeger inbouwrolluiken had en deze gaat vervangen door een screen. Wanneer u deze ruimte niet heeft, kan u bij de vervanging van uw ramen kiezen voor lagere ramen waardoor de opbouwkast zichtbaar wordt van buitenaf.

De voorplaat wordt dan uiteraard afgewerkt in een kleur naar keuze, net als de geleiders, onderlat en de rest van de kast. U kan nadien een doekkleur kiezen die hier perfect bij aansluit.

Tot slot kunnen we een akoestische isolatie voorzien in de opbouwkast. Van zodra er ventilatie aan te pas komt, loopt u het risico op storende geluidshinder van de buitenomgeving. Deze extra isolatie zit onzichtbaar weggewerkt in de kast en verandert bovendien niets aan de afmetingen.

meer info
Wenst u nog meer info op maat van uw project?
Bezoek dan onze toonzaal of stel uw specifieke vraag aan één van onze deskundige medewerkers.
Contacteer ons
Opbouwscreens
op zoek naar inspiratie?
vind uw dealer Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw situatie?
Vind dan hier uw dichtstbijzijnde Wilms-expert!