Reeds in 2013 lanceerden we een screen die boven het raam, in de spouwmuur, wordt ingebouwd. Het steeds toenemende belang aan luchtdicht bouwen bewijst dat we toen al in de juiste richting zaten. Ondertussen hebben we nog enkele stappen gezet in dit proces. De technologie van onze ShutterX® is vanaf nu ook beschikbaar voor onze ZipX®Zero.

Beperk de energievraag, niet het uitzicht

Er worden steeds strengere eisen opgelegd voor het bouwen van een woning. Dit brengt enkele gevolgen met zich mee. Eén daarvan is dat een woning al snel te kampen heeft met oververhitting, dit omdat er steeds meer wordt geïsoleerd.

Dit probleem verdwijnt met ZipX®Zero als sneeuw voor de zon, en onze oplossing biedt u nóg meer voordelen. De ZipX®Zero is een luchtdichte inbouwscreen, wat enerzijds betekent dat de screen volledig onzichtbaar wordt weggewerkt in de spouwmuur. Anderzijds spreken we van luchtdicht omdat er geen negatieve invloed meer is op de energieprestaties van uw woning. Integendeel, het plaatsen van de ZipX®Zero verbetert de situatie alleen maar.

Om dit alles mogelijk te maken, werden diverse nieuwe technieken ontwikkeld. Deze kan u hieronder ontdekken.

Inbouwscreens
  • Screen - Onzichtbaar weggewerkt 1
  • Composiet profiel - Vervanging isolatie spouwmuur 2
  • Luchtdicht - Voorzien van luchtdichte folie 3
  • Isolerende constructieplaten - Voorkom condensvorming 4
  • Carbon as - Vermijd oprollijnen in het screendoek 5
  • Geleiders - Eén geheel met het raam 6
  • Composiet profiel - Vermijd nattigheid en koude vensterbanken 7
  • Vensterbank - In aluminium of steen 8

1. Screen - Onzichtbaar weggewerkt

Screen - Onzichtbaar weggewerkt

ZipX®Zero was in 2013 al een screen die volledig luchtdicht in de spouwmuur kon worden ingebouwd. De screenkast zit immers volledig weggewerkt achter de gevel.

De onderlat van de screen verdwijnt zelfs in de kast. In opgerolde toestand is ZipX®Zero dus onzichtbaar, zowel vanbinnen als vanbuiten! Eventuele herstellingen kunnen gebeuren van de buitenkant, waardoor kap- en breekwerk niet vereist is!

2. Composiet profiel - Vervanging isolatie spouwmuur

Composiet profiel - Vervanging isolatie spouwmuur

Om de kast van ZipX®Zero in te bouwen, wordt een deel van de isolatie weggenomen. Wilms ontwikkelde een innovatie in composiet die dit tekort aan isolatie opvangt.

3. Luchtdicht - Voorzien van luchtdichte folie

Luchtdicht - Voorzien van luchtdichte folie

Wilms voorziet standaard een luchtdichte folie op de composiet profielen boven en onder het raam. Deze wordt eenvoudig afgewerkt tegen de buitenzijde van de binnenmuur.

4. Isolerende constructieplaten - Voorkom condensvorming

Isolerende constructieplaten - Voorkom condensvorming

Vergeet het slecht isolerende multiplex en vermijd achteraf de problemen. Wilms biedt de oplossing en neemt de kans op condensvorming weg!

5. Carbon as - Vermijd oprollijnen in het screendoek

Carbon as - Vermijd oprollijnen in het screendoek

Wilms biedt naast de traditionele stalen as ook een as in carbon aan. Deze gepatenteerde innovatie met geoptimaliseerde doekaanhechting verbetert het hanggedrag van screens door de horizontale oprollijnen weg te nemen. Voor kortere lengtes is deze techniek eveneens beschikbaar gemaakt voor een as in aluminium.

6. Geleiders - Eén geheel met het raam

Geleiders - Eén geheel met het raam

De geleiders van ZipX®Zero zijn weggewerkt in de muur. Hierdoor zijn ze niet zichtbaar als u recht voor het raam staat. Bovendien lakken we ze in dezelfde kleur als het raamprofiel. Daarnaast zijn de geleiders zo ontwikkeld dat een plaatsing van vliegen-ramen steeds mogelijk blijft.

7. Composiet profiel - Vermijd nattigheid en koude vensterbanken

Composiet profiel - Vermijd nattigheid en koude vensterbanken

Koude en vocht vinden altijd wel een weg naar binnen via de vensterbank. Wilms innoveert ook hier en maakt een einde aan koude vensterbanken! Dankzij een speciaal hiervoor ontwikkeld afwateringsprofiel in combinatie met een afwateringsfolie, zorgen we ervoor dat het vocht buiten blijft.

8. Vensterbank - In aluminium of steen

Vensterbank - In aluminium of steen

Voor de vensterbank laten we u de keuze tussen aluminium of steen. Weet wel dat u de geïsoleerde vensterbank in aluminium kan bestellen bij Wilms, dit in een RAL-kleur naar keuze!

meer info
Wenst u nog meer info op maat van uw project?
Bezoek dan onze toonzaal of stel uw specifieke vraag aan één van onze deskundige medewerkers.
Contacteer ons
Inbouwscreens
op zoek naar inspiratie?
vind uw dealer Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw situatie?
Vind dan hier uw dichtstbijzijnde Wilms-expert!
Referenties