Wilms beschikt over een 400-tal verschillende kleuren van lakpoeders die permanent op voorraad zijn. Onze voorraad volgt de tendensen op de markt van het buitenschrijnwerk op. Zo stemt u uw zonwering perfect af op uw woning.

Terrasoverkapping

Bij onze terrasoverkapping, WPA0600, wordt steeds gebruik gemaakt van het doektype Soltis 92. Dit doek bestaat voor 100% uit polyester. Het grote voordeel van dit doek is het relatief lage gewicht en de trekweerstand. Dit maakt dat het ook geschikt is voor gebruik in horizontale systemen.

Soltis 92

Bekijk de kleuren

Knikarmschermen

Voor onze zonnetenten gebruiken we de Dickson Orchestra collectie. Het is dé referentie op de zonweringmarkt. Dit doek garandeert jarenlang een goede bescherming tegen UV-straling, warmte, licht en weersomstandigheden. Dankzij de in de massa geverfde acrylvezel, Sunacryl, en de speciale nabehandeling met Cleangard voor buitenzonwering, houdt het doek jarenlang dezelfde kleur en heeft het een goede weerstand tegen water, vlekken en scheuren.

Bij sommige doeken is een éénzijdige acrylcoating voorzien. Dit zijn de zogenaamde Dickson Orchestra Max doeken. Deze coating maakt de doeken UV-bestendig en rotwerend. Hierdoor moet het doek niet worden opgerold bij de eerste regen en is het bijzonder geschikt voor installaties die fel worden blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden en vervuiling.

Dickson Orchestra

Bekijk de kleuren

Dickson Orchestra Max

Bekijk de kleuren

Verandazonwering

ZipX®Sky, onze oplossing voor veranda’s en lichtstraten, gebruikt doeken uit 2 verschillende collecties.

Soltis collectie

De Soltis collectie bestaat uit doeken die 100% vervaardigd zijn uit polyester. Het grote voordeel van deze doeken is hun relatief lage gewicht en trekweerstand. Dit maakt dat ze ook geschikt zijn voor gebruik in horizontale systemen. Zo kunnen de kleuren van de doeken voor de verticale delen afgestemd worden op die van het dakgedeelte.

Binnen deze collectie zijn er ook 2 doektypes die frequent gebruikt worden om te verduisteren:
Soltis B92-N is een blackout-doek dat enkel geschikt is voor binnengebruik. Dit type doek is namelijk samengesteld uit twee verschillende materialen met andere krimp- en uitzettingswaardes. Hierdoor zou het doek kunnen vervormen bij een buitenplaatsing. Een plaatsing langs buiten kan uiteraard, maar hou er dan wel rekening mee dat er geen garantie wordt gegeven op het doek.

Soltis Stam 6002 is een bachedoek wat betekent dat er geen openingen zitten in het doek en het dus ook geen doorkijk heeft. Een volledige verduistering kan niet worden gegarandeerd, maar bij een donkere kleur zal er weinig tot geen licht doorkomen. Bovendien kan dit doek langs buiten worden geplaatst mét behoud van garantie.

Soltis 86

Bekijk de kleuren

Soltis 92

Bekijk de kleuren

Soltis B92-N

Bekijk de kleuren

Soltis Stam 6002

Bekijk de kleuren

Sunworker collectie

De Sunworker collectie past perfect in de tendens van duurzame ontwikkeling en beheersing van de energiekosten. Het hart van deze doekencollectie bestaat uit een zeer sterke polyester kern. Bij de fabricage gebruikt men de kenmerkende Rachel Trameur-stijl van weven die een zeer goede weerstand tegen slechte weersomstandigheden geeft.

Binnen deze collectie is er een verduisterende doek ter beschikking, namelijk de Sunworker Opaque. Aangezien dit doek een coating heeft aan één kant, wordt op dit doek geen garantie geboden bij buitengebruik.

Sunworker

Bekijk de kleuren

Sunworker Opaque

Bekijk de kleuren

Doekcollecties

Wilms biedt 3 verschillende doekcollecties aan, elk met hun eigen doektypes. Ieder doektype heeft uiteraard verschillende eigenschappen en kleurmogelijkheden.

Sergé collectie

De Sergé collectie, een reeks van glasvezeldoeken (42% glasvezeldraad – 58% PVC coating), is speciaal ontwikkeld voor buitentoepassingen. Dit kwalitatieve doek vertoont het beste hanggedrag van alle op de markt beschikbare collecties en is bestand tegen water, UV-straling, koude en warmte en mag nat opgerold worden. Bovendien is het weefsel vormvast tussen -35°c en 50°C en onontvlambaar (brandklasse M1).

De Sergé-doeken hebben een openheid van 1, 5 of 10 procent. Standaard werken wij met de Sergé 5%-doeken. Kiest u voor Sergé 1%, dan zorgt u voor meer privacy. Bij Sergé 10% krijgt u een betere doorkijk van het doek. De keuze ligt dus volledig in uw handen.

Sergé 1%

Bekijk de kleuren

Sergé 5%

Bekijk de kleuren

Sergé 10%

Bekijk de kleuren

meer info
Hulp nodig bij het kiezen van het juiste doek?
Neem dan contact op met één van onze deskundige medewerkers.
Contacteer ons