Een knikarmscherm of zonnetent is de meest elegante oplossing om schadelijke UV-stralen te weren op uw terras. Zo kan u samen met uw gezelschap langer én op een verantwoorde manier genieten van de zon. Deze overkapping ziet u enkel wanneer u daar zelf om vraagt. Al de andere momenten zit het geheel verstopt in een mooi afgewerkte kast die tegen de buitengevel wordt bevestigd.

Het grootste voordeel van een knikarmscherm is dat het om een oprolbaar systeem gaat. Bij deze oplossing heeft u dus geen steunpalen die permanent zichtbaar zijn. Tevens zal een zonnetent warme zonnestralen afblokken nog voor ze de kans krijgen om uw woning op te warmen. Terwijl u met volle teugen geniet van uw terras en het mooie weer, bewijst het knikarmscherm ook nog eens zijn nut als zonwering. 2-in-1 dus!

Voor ieder karakter een ander type zonnewering

Wij hebben 2 verschillende knikarmschermen in ons gamma, elk met hun eigen sterke punten.

De President is geschikt voor middelgrote tot grote terrassen. Hij kan met 1 doek tot 14 meter breed gaan en heeft een uitval van maximaal 3,5 meter. De kast is halfopen wat betekent dat de doekrol steeds zichtbaar is wanneer u het knikarmscherm gebruikt. Het sterke hieraan is dat u eenvoudig vlekken bovenop het doek kan opkuisen door het doek op te rollen tot u de vlek ziet. De voorkant van het knikarmscherm is trouwens verkrijgbaar in een ronde en een rechte uitvoering.

De Solitair is een iets elegantere oplossing waarbij er nog meer op de details werd gelet. Net als bij de President kan het een breedte van 14 meter bereiken, maar dan wel met 2 doeken en een tussendoekrol. In tegenstelling tot de President heeft dit type een uitval van maximaal 4 meter. Uniek bij de Solitair is dat er wordt gewerkt met een doekschelp in de kast. Die zorgt ervoor dat het doek een beter hanggedrag vertoont en dat de doekrol mooi zit weggewerkt.

Wat is de prijs van een zonnetent?

De prijs van je knikarmscherm hangt af van heel wat factoren. Dan denk je natuurlijk meteen aan de afmetingen en de afwerking, zoals de kleur van je kast of het materiaal van het doek. Maar ook de accessoires en de plaatsing bepalen de prijs. Zo is een scherm op een terras makkelijker te plaatsen dan eentje op een balkon op de zevende etage. Om het makkelijk te maken hebben we de prijzen van onze meest verkochte knikarmschermen voor jou een rijtje gezet. Klik hier en ontdek hoeveel een zonnetent kost.

Afwerking op maat

Met de verschillende modellen en diverse mogelijkheden vindt u steeds het beste knikarmscherm voor uw woning. U past het vervolgens verder aan naar smaak door middel van oneindig veel kleurcombinaties.

meer info
Wenst u nog meer info op maat van uw project?
Bezoek dan onze toonzaal of stel uw specifieke vraag aan één van onze deskundige medewerkers.
Contacteer ons
Knikarmschermen
op zoek naar inspiratie?
vind uw dealer Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw situatie?
Vind dan hier uw dichtstbijzijnde Wilms-expert!
Referenties