Wilms zonwering wij helpen je kiezen

De juiste zonwering kiezen? Wij helpen je op weg

19.09.2019

Een aangenaam binnenklimaat in de warme zomermaanden? Hoewel een goed geïsoleerde woning enorm kan besparen op energiekosten, houdt ze ook ongewenste warmte erg lang vast. Met de huidige isolatienormen is het dus belangrijk om te vermijden dat je woning teveel opwarmt. Een goed uitgedachte zonwering blokkeert de zonnestralen nog voor ze jouw woning binnendringen.

Maar niet alleen binnen in jouw woning kan zonwering het leven comfortabeler maken. In de zomer is het overdag vaak net iets te warm om buiten te kunnen zitten. ‘s Avonds koelt het dan weer snel af. Met een aangepaste zonwering over je terras worden overdag de felste zonnestralen tegen gehouden. ‘s Avonds wordt de warmte onder de buitenzonwering langer vastgehouden. Zo kan je een hele dag, tot in de vroegste uurtjes, van je terras genieten.

Een zonwering beschermt bovendien ook je (tuin)meubelen tegen schadelijke uv-straling en haalt de zonreflectie weg uit beeldschermen zoals je TV of computer. Ideaal voor thuiswerkers.

Hou de warmte buiten met verticale screens

Slapen in een heerlijk koele kamer in de zomer is het ultieme comfort. Je kan een dure airconditioning installeren, maar met de juiste zonwering bespaar je op energiekosten én geniet je jaren van een aangenaam binnenklimaat! Verticale zonnescreens houden de warme zonnestralen tegen nog voor ze je huis binnendringen. Je zicht naar buiten blijft grotendeels behouden. Zo geniet je nog steeds van je tuin terwijl je de warmte buiten houdt.

Zonnescreens zijn bovendien ideaal voor grote raamoppervlaktes. Je kan tot 6 meter breed of hoog gaan met een verticale screen. Kasten voor zonnescreens zijn doorgaans ook kleiner omdat het oprollen ervan beperkt is. Bij Wilms werken we zelfs met de kleinste kasten op de markt dankzij onze aluminium en carbon assen. Het screendoek wordt door deze assen ook op een andere manier aangehecht. Hierdoor hangt het strakker naar beneden en vermijden we horizontale oprollijnen. Verticale zonnescreens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en verhogen de uitstraling van elk type woning.

Zonwering op maat van uw veranda

Een veranda biedt veel licht en ruimte. Door de grote glasramen krijg je een prachtig zicht op je tuin en de omgeving. In vele woningen is de veranda dan ook echt een uitbreiding van de woonkamer. Helaas vertaalt veel lichtinval zich vaak in een oververhitting van de ruimte op warme dagen. Om je veranda het hele jaar door optimaal leefbaar te maken, kunnen zonnescreens de perfecte oplossing zijn.

Bij Wilms ontwikkelden we een windvaste verandazonwering. Dankzij onze unieke spantechniek blijft het doek steeds mooi strak. Het zonweringssysteem voor veranda’s hoeft bovendien niet op aparte steunen worden geplaatst. Zo behoudt je veranda haar look en jij je uitzicht.

Knikarmschermen voor een elegante terrasoplossing

Jouw terras beschermen tegen schadelijke UV-straling? Een knikarmscherm of zonnetent is de meest elegante oplossing. Je ziet de overkapping enkel wanneer jij dat wenst. Alles zit verstopt in een mooi afgewerkte kast, bevestigd aan de buitengevel. Via een knikarmscherm kan je een hele dag door van je terras genieten, zelfs als de zon fel schijnt. ‘s avonds zorgt de overkapping ervoor dat de restwarmte van de zon langer behouden blijft. Ook tijdens de koele uren is het dan nog steeds aangenaam buiten vertoeven.

Een knikarmscherm is een oprolbaar systeem. Hierdoor heb je geen steunpalen nodig die altijd zichtbaar zijn. Een zonnetent of knikarmscherm helpt bovendien ook jouw woning koel te houden. Het blokt de zonnestralen af, voor ze de woning opwarmen.

Terrasoverkapping (voor het terras)

Een knikarmscherm wordt gebruikt voor terrassen die aansluiten op een gevel. Heb je een vrijstaand terras, dan is een terrasoverkapping de oplossing voor jou. Met een terrasoverkapping kan je een terras in het midden van de tuin beschermen tegen de felle zonnestralen. Je kan ook kiezen voor een overkapping die gedeeltelijk aan een muur wordt bevestigd. Het gewicht wordt steeds gedragen door de aluminium constructie.

In tegenstelling tot een knikarmscherm is de structuur rondom de overkapping wel permanent zichtbaar. Maar zo’n vaste constructie zorgt natuurlijk voor extra stevigheid en is bijgevolg nog beter bestand tegen wind. Bij Wilms houden we ook design hoog in het vaandel. Daarom bieden we een uniek systeem aan waarbij er geen dwarsbalken zichtbaar zijn in opgerolde toestand. Geniet dus zorgeloos van het mooie uitzicht op je tuin en omgeving.

Nog geen antwoord gevonden op je vraag? Probeer dan onze 'Help me kiezen' tool en ontdek welke type zonwering het best bij jou past. Help me kiezen!

Ben je overtuigd en wil je zowel binnen als buiten genieten van de zomer? Investeer in zonwering. Contacteer vandaag nog een van onze dealers voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden. Maak een afspraak bij een dealer

Gratis magnum prosecco