2023 09 Shutter X Zipx Zero Dessel Ramenhuis 7

Drie tips voor de keuze van je rolluiken

13.10.2023

Kortere dagen, dat is langer genieten van je Wilms rolluiken!

Huiseigenaars kiezen steeds vaker voor rolluiken. Niet verwonderlijk, want kwalitatieve rolluiken bieden heel wat voordelen. Enerzijds maak je de huiskamer knus en gezellig met de rolluiken naar beneden. Anderzijds zorgen ze voor een extra laag privacy en veiligheid. Wist je trouwens dat in huizen met rolluiken veel moeilijker in te breken valt?

Bovendien zorgen rolluiken voor je nachtrust, we slapen immers beter als het donker en stil is. Met gewone gordijnen lukt het vaak niet om licht en geluid van buitenaf te weren. Rolluiken laten geen licht door ‘s nachts en dempen het geluid van buitenaf. Zo is het makkelijker jouw biologische klok te simuleren en te genieten van een herstellende nachtrust.

Tot slot zorgen rolluiken voor koele ruimtes in de zomer door de warme zonnestralen tegen te houden. Zo bespaar je energiekosten en houd je het klimaat in je woning optimaal.

Ben jij alvast overtuigd? Klik hier en maak vandaag nog een afspraak bij Wilms of één van onze verdelers voor meer informatie.

Wij geven je graag nog enkele tips mee hoe rolluiken jouw dagelijkse leefkwaliteit kunnen vergemakkelijken. Beslis je om rolluiken te installeren, dan zijn er verschillende opties mogelijk. Op basis van jouw situatie kiezen we het juiste installatiesysteem, materiaal en eventueel extra comfort.

1. Ga je bouwen of renoveren?

Welk type rolluik het best in aanmerking komt, hangt af van jouw bouwproject. We zetten ze graag even voor jou op een rijtje.

  • Ben je van plan om te bouwen? Denk dan zeker goed na over de plaatsing van inbouwrolluiken. Deze rolluiken worden in de spouwmuur ingebouwd. Dankzij ons unieke ShutterX® systeem zijn Wilms inbouwrolluiken volledig luchtdicht. Er is geen perforatie meer van de binnenmuur én het rolluik is onzichtbaar vanaf de buitenzijde. De isolatie die wordt weggenomen voor de plaatsing wordt gecompenseerd door een composiet profiel achter de kast. Het rolluik wordt volledig onzichtbaar weggewerkt. Voor nieuwbouw zijn inbouwrolluiken zowel op esthetisch als duurzaam vlak de beste keuze. Heeft je woning nog oude rolluiken en wil je ze vervangen door nieuwe exemplaren? Dan zijn inbouwrolluiken van Wilms ook een optie.
  • Heb je renovatieplannen waarbij je ook je ramen vervangt? Dan kies je best voor opbouwrolluiken waarbij de kast enkel aan de binnenkant van je woning zichtbaar is. Hier is het ook mogelijk om de nodige ventilatie te voorzien, en de kast naadloos te laten aansluiten bij jouw interieur door de vele kleuropties.
  • Zijn je mogelijkheden voor het inbouwen of opbouwen van rolluiken beperkt? Geen nood! Voorzetrolluiken kan je toevoegen aan elke bestaande woning zonder dat hier veel kap- en breekwerk voor nodig is. De kast blijft zichtbaar aan de buitenkant van je huis of appartement, maar door de vele afwerkingsmogelijkheden zorgen wij voor een perfecte aansluiting met het bestaande schrijnwerk. Je kan voorzetrolluiken zowel 'op de dag' als 'in de dag' laten monteren. In dit laatste geval zijn ze minder prominent zichtbaar.

2. Welk materiaal voor mijn rolluiken?

Hedendaagse rolluiken bestaan uit PVC of aluminium. Houten rolluiken worden nauwelijks nog geproduceerd.

  • Aluminium rolluiken zijn veilig, sterk en hebben een strakke uitstraling. Ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren en kunnen grotere oppervlakten bedekken.
  • PVC-lamellen zijn kwalitatief, sterk en duurzaam. Ze zijn prijstechnisch iets interessanter, maar zijn daarentegen wel beschikbaar in minder kleuren en beperkter in oppervlakte.

3. De bediening: comfort of XL comfort?

Hoewel een manuele bediening - de zogenaamde lintbediening - nog steeds mogelijk is, worden de meeste rolluiken vandaag geautomatiseerd. Dit biedt niet alleen extra comfort en een minimum aan bekabeling, maar verhoogt ook de veiligheid van je woning. Door de starre verbindingen is het namelijk moeilijker voor inbrekers om de rolluiken op te tillen. Door je rolluiken aan te sluiten op een domoticasysteem, of te werken met een smart home oplossing of timer, kan je bovendien je aanwezigheid simuleren tijdens vakantieperiodes. Lees zeker ook onze blog over de bediening met smart home oplossing.

De automatische of elektrische bediening van rolluiken kan op meerdere manieren gebeuren. Je kan kiezen tussen één schakelaar per rolluik, bediening in groep of de aansluiting van de rolluiken op jouw domoticasysteem. Een afstandsbediening biedt de meeste vrijheid. Via je smartphone of tablet kan je jouw rolluiken zelfs eender waar ter wereld aansturen. De plaatsing van sensoren en een tijdsklok maken jouw comfort compleet.

Kunnen wij je helpen bij de keuze van je rolluiken? Maak hier een afspraak bij Wilms of één van onze verdelers in jouw buurt.

Gratis magnum prosecco