Wilms opbouwrolluiken Shutter X renovatie

Rolluiken plaatsen bij renovatie

30.12.2020

Is het mogelijk om rolluiken te plaatsen tijdens een renovatie? En welke dan? Die vraag krijgen we heel vaak van onze klanten. Een eenvoudige vraag, maar met een uitgebreid antwoord. Daarom geven we u graag wat opheldering in deze blog.

Rolluiken als zonwering?

Om te beginnen moeten we eerst en vooral kijken naar de functie van de rolluiken. Wilt u ze vooral inzetten als zonwering? Dan heeft u meer mogelijkheden dan alleen rolluiken. Systemen zoals screens, een knikarmscherm of een terrasoverkapping zijn zonder problemen te installeren bij een reeds gebouwde woning.

Traditionele rolluiken worden daarentegen reeds tijdens de ruwbouw voorzien. Maar dat wil niet zeggen dat u geen rolluiken kan plaatsen bij renovatiewerken. Er zijn drie types rolluiken die wel in aanmerking komen wanneer u renoveert.

Hoe ingrijpend renoveert u?

Het ene renovatieproject is het andere niet. Ook dat gaat uw opties beïnvloeden. Plant u een grote renovatie waarbij de ruwbouw ook wordt veranderd? Dan zijn inbouwrolluiken een mogelijkheid. Blijven de buitenmuren wat ze zijn, maar komen er wel nieuwe ramen? Dan komen de opbouwrolluiken in beeld.

Misschien staat uw huis wel min of meer op punt, maar wil u er enkel nog rolluiken bij? In dat geval zijn voorzetrolluiken wellicht handig. Die kunt u simpelweg op de buitengevel laten monteren.

Voorzetrolluiken zijn altijd een optie

Elke woning kan in principe voorzetrolluiken hebben. U moet niks veranderen aan de raamopeningen en de hele installatie zit op de buitengevel. Dat heeft zijn voordelen naar budget en EPC-waarde toe. Ze zijn makkelijk te plaatsen en er zijn geen ingrepen nodig in de isolatie van het huis.

Nadelen zijn dat voorzetrolluiken niet altijd esthetisch zijn en dat er wat meer onderhoud bij kan komen kijken aangezien zowel de kast als de rolluiken zelf tegen de weersomstandigheden moeten optornen.

Opbouwrolluiken wanneer u ramen vervangt

Als u van plan bent om nieuwe ramen te plaatsen, zijn opbouwrolluiken een goede optie. Die worden samen met het raam als één geheel op het kozijn gemonteerd. In vergelijking met voorzetrolluiken is de kast onzichtbaar van buitenaf.

Een bijkomende troef van opbouwrolluiken is dat ze ook met een geïntegreerd ventilatierooster kunnen. Zo plaatsen wij het Rolvent® rolluik. Handig wanneer uw huis sterk geïsoleerd is en dus sowieso ventilatie nodig heeft voor een optimaal binnenklimaat.

Luchtdichte inbouwrolluiken voor energiezuinig verbouwen

Als het u de moeite lijkt om grondig te renoveren met inbouwrolluiken, denk dan ook aan de energieprestatie van uw woning. Om die op peil te houden, hebben we met de ShutterX® speciale luchtdichte inbouwrolluiken ontwikkeld.

De rolluikkast wordt voor het raam geplaatst waardoor er zowel vanbinnen als vanbuiten niets meer zichtbaar is van het rolluik. Omdat we de kast plaatsen waar normaal gezien isolatie zit, hebben we een composiet profiel ontwikkeld dat het verlies aan isolatie volledig compenseert. Ook onderaan het ramen plaatsen we zo’n composiet profiel waardoor we voorgoed een einde maken aan koude vensterbanken!

Een concreet advies of vrijblijvende offerte nodig voor de rolluiken bij uw renovatie? Laat het ons weten en wij helpen u graag verder.

Contacteer een Wilms schaduwexpert

Wilms NV

Molsebaan 20

B-2450 Meerhout

Contacteer ons

+32(0)14 36 99 70

info@wilms.be

Volg ons

Patended Technology - Wilms