Zonwering veranda zipxsky lummen loozen 2020 01 WEB

Verandaplezier bij elke temperatuur

10.08.2022

Veranda’s combineren het zomerse van buiten met de gezelligheid van binnen. Het ideale verlengstuk voor je woning dus. Als de zon tenminste niet op je overkapping schijnt tenminste. Glas laat infraroodstraling door waardoor de temperatuur in een veranda snel kan oplopen. Een zonwering verzekert aangenaam vertoeven, of het nu winter of zomer is.

Naast het tegengaan van het ‘broeikaseffect’ zijn er genoeg redenen om te kiezen voor een verandazonwering:

  • Een overdosis lichtinval veroorzaakt verkleuring van je interieur. Zonwering blokkeert schadelijke UV-straling en houdt de kleuren van je meubels intact.
  • Screens zorgen ervoor dat het glas van je veranda schoon blijft, ook bij slecht weer.
  • Dankzij gedeeltelijke verduistering kan je ongehinderd je computerscherm blijven gebruiken in de veranda. Ideaal voor zij die thuiswerken.

Van compact tot hemelsbreed

Veranda’s komen in alle soorten en maten. Wilms voorziet een ruime keuze aan afmetingen om ervoor te zorgen dat jouw zonwering precies past. De maximale breedte van een enkelvoudige zonwering is 4 meter. In dat geval is de maximale uitval 2.6m. Wil je een diepere uitval? Dan kan je tot 6m gaan met een maximale breedte van 2.6m.

In de praktijk kunnen we individuele zonweringen naadloos aan elkaar koppelen aan de hand van een middengeleider. Zo kan je zo breed gaan als je wil, zonder openingen tussen de zonweringen. Bovendien kan je elke zonwering individueel blijven bedienen voor het optimale schaduwresultaat.

Strak en betrouwbaar

Wilms maakt gebruik van een gasdrukveer in de geleiders om de spanning op je zonwering optimaal te houden. Brede of natte doeken hebben de neiging door te hangen of te plakken aan je veranda. Wilms zorgt ervoor dat er geen speling is tussen het dakprofiel en de geleider. Op die manier staat je doek altijd strak, ook bij sterke wind.

Voor de doek van je verandazonwering heb je de keuze uit 38 kleuren. De kast (kleinste van de markt!) en geleiders kunnen in 485 kleuren gelakt worden. Voor ieder wat wils dus.

Plaatsing in 1-2-3

Afhankelijk van de afmetingen neemt de plaatsing van je verandazonwering niet meer dan enkele uren in beslag. Ze kan gekoppeld worden aan een (bestaand) domoticasysteem en bediend worden via afstandsbediening, smartphone of stem. Je kan er eveneens voor kiezen automatisch je zonwering naar beneden te laten zakken door middel van een wind- en/of zonnesensor. Zo blijft je interieur beschermd van UV-straling en oververhitting, ook als je niet thuis bent.

Verandazonweringen verzekeren een optimaal binnenklimaat. Wilms’ ZipXSky zonwering kan in elke hellingshoek geplaatst worden en beschikt dankzij de speciale spantechniek over een lange levensduur. De zichtbare profielen worden bovendien afgestemd op de onderliggende constructie waardoor ze nauwelijks waarneembaar zijn.

Op zoek naar inspiratie? Bekijk hier welke verandazonweringen we al bij onze klanten geplaatst hebben.

Gratis magnum prosecco