Knikarmscherm 700 LX Waregem Wilms 2021 04

Hierop moet je letten bij het kiezen van een zonwering

14.04.2022

De lente is officieel in het land. Dat betekent bloeiende bloesems, fluitende vogels en vooral: zon! Althans dat hopen we toch. Om het ook in de hete zomermaanden aangenaam te houden zijn screens en zonneschermen onmisbaar geworden. Maar waar moet je op letten wanneer je kiest voor zonwering? Wij sommen het voor je op.

Zonwering in de vorm van screens, zonneschermen of terrasoverkappingen maken je leven comfortabeler. Screens verzekeren je van een aangename binnentemperatuur omdat ze zonnestralen tegenhouden voor ze binnenvallen. Daarnaast beschermen ze de kwaliteit en kleur van je interieur.

Een zonnetent of terrasoverkapping behoedt je van verschroeiende zonnestralen. Omdat ze ’s avonds de warmte langer vasthoudt kan je bovendien tot in de late uurtjes buiten vertoeven.

Maar waar hou je best rekening mee wanneer je kiest voor een zonwering?

Type screens

Kies je voor screens dan heb je de keuze uit opbouw-, inbouw- of voorzetscreens. Net zoals bij rolluiken zijn deze gelinkt aan je bouwsituatie. Voorzetscreens worden voor het raam of op de gevel geplaatst en vereisen geen kap- of breekwerk. Opbouwscreens daarentegen worden samen met de ramen in het design van je woning geïntegreerd en zijn ideaal voor nieuwbouwwoningen of renovaties. Dat geldt eveneens voor inbouwscreens, al zijn deze ook nog eens onzichtbaar langs de binnenkant.

Zonweringen voor je buitenruimtes zijn beschikbaar in de vorm van een zonnescherm of terrasoverkapping. Een zonnescherm zit verstopt in je gevel, jij kiest wanneer je het tevoorschijn laat komen. Wilms biedt knikarmschermen aan met een open of gesloten kast, een rond of recht voorprofiel, en afmetingen tot 7m breed en een uitval van 4m. Terrasoverkappingen verschillen in het feit dat de structuur rondom zichtbaar blijft. Deze windvaste oplossing is ideaal voor zij die geen geschikte gevel hebben voor een knikarmscherm, maar wel willen genieten van de nodige schaduw.

Screendoeken

Screens zijn standaard 5% lichtdoorlatend. Dat betekent dat licht binnenvalt maar rechtstreekse zon wordt tegengehouden. Je kan nog steeds naar buiten kijken maar verhoogt wel je privacy. Dichter geweven doeken bieden een transparantie van 1% waardoor ze minder licht doorlaten en je woning nog koeler blijft. Voor zij die hetzelfde verduisterend en verkoelend effect van een rolluik willen bekomen biedt Wilms ook 100% dichte doeken aan. Het nadeel hier is dat je het zicht naar buiten volledig wegneemt.

De doeken van zonneschermen komen in een enkele uitvoering. De hoogkwalitatieve stoffen Soltis-doek houdt schadelijke UV-stralen tegen en kan volledig weggewerkt worden in de kast. Een doekschelp zorgt voor een mooie strakke uitvoering. In het geval van een terrasoverkapping wordt de doek rechtstreeks aan de geleider gekoppeld wat zorgt voor extra windvastheid.

Screens in alle kleuren

Je wil natuurlijk screens of een zonnetent die matcht met je woning. Wilms biedt een ruime selectie van klassieke en moderne tinten die naadloos opgaan in je gevel. Doeken van zonneschermen zijn beschikbaar in 24 kleuren. Ook voor de afwerking van je kast, latten of kader kan je kiezen uit een folie- of RAL-kleur naar keuze.

Bediening van je screens

Voor de bediening van je zonwering, zowel voor screens als zonnetenten, heb je de keuze tussen een manueel of automatisch oprolsysteem. De ‘klassieke’ zonweringen zijn te bedienen via een vaste schakelaar, verbonden met de domotica van je woning. Draadloze verbinding via zenders en een app op je smartphone is tegenwoordig vaste prik geworden. Deze bieden je het voordeel om vanuit je luie zetel je screens of zonnescherm omhoog of omlaag te laten. Het is zelfs mogelijk je zonweringen te bedienen door middel van stem, bijv. via je Google Home.

Wil jij ook in hartje zomer kunnen blijven genieten van aangename temperaturen? Wilms biedt functionele zonweringen aan zonder te hoeven inboeten op esthetiek. Met onze online stijlconfigurator kan jij alvast mixen en matchen naar believen.

Voorzetscreens Zonneschermen Terrasoverkapping Verandazonwering
Voorzetscreens
Zonneschermen
Terrasoverkapping
Verandazonwering